"OPĆINA KOJA JE VAŽNIJA OD 10 DRUGIH OPĆINA U FBiH": Srđan Mandić iznudio podršku NS-a za novi načelnički mandat u Centru

Okršaj kandidata za načelnika "važnije od 10 drugih općina", bit će vrlo zanimljiv.

  • Politika

  • 01. Jun. 2024  

  • 0

Naša stranka i SDP podržat će naum Srđana Mandića da se bori za još jedan mandat na čelu sarajevske općine Centar, saznaje Politicki.ba.

Kako prenose sagovornici našeg portala, "Naša stranka je na svojim organima, uključujući i Predsjedništvo i Glavni odbor), na kraju popustila i predložila Mandića kao svog kandidata za načelnika".

"Nije bilo nimalo jednostavno ni lahko. 

Vrh NS-a bio je protiv Srđana Mandića. 

A on je bio kategoričan da će se boriti za još jedan mandat. Ovako ili onako. Ako NS ne da podršku, on je bio spreman ići sa svojom nezavisnom listom.

Na kraju, vrh NS-a je popustio", tvrdi jedan od naših sagovornika.

On prenosi i da je takvu odluku, na kraju, podržao i SDP.

Treći konstituent Trojke, Narod i Pravda, organizacija Centar, koji je bezmalo cijeli protekli mandat u Općinskom vijeću potrošio ratujući s Mandićem, neće ni da čuje za podršku. Oni nemaju nikakvog razloga, kažu, odjednom i potpuno promijeniti svoje mišljenje o nekome čiji su opoziv izglasali u Općinskom vijeću. 

To što procedura opoziva nije provedena do kraja, "zasluga" je NiP-a Centar koji nije umio posao dovesti do finala. 

Sada su odlučni da ospore Mandićev novi mandat. Tvrde i da on uopće nije Trojka, već se sam nametnuo, a da odranije ima pripremljenu infrastrukuru kako bi sačuvao trenutnu poziciju i obnovio je. 

NiP-ovci Centra stalno ponavljaju da Mandić ima vlastitu stanku. No, nisu čak rekli ni kako se ta navodna partija zove. 

Ipak, to neće biti razlog da ova partija da svog kandidata za načelnika. Iako Jasmin Ademović, predsjednik OO NiP Centar ima ambicije, svjestan je da ne bi prošao. I još svjesniji da bi ga poraz u takvoj utrci jako puno koštao...

Tek, okršaj kandidata za načelnika "važnije od 10 drugih općina", bit će vrlo zanimljiv. 

Formalno još nije objavljeno, no, po svemu sudeći Stranka demokratske akcije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržat će Dennisa Gratza, zastupnika Demokratke fronte u Federalnom parlamentu u utrci za ovo mjesto. 

To je čak, tokom jednog TV gostovanja, najavio i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA. 

Nakon dva pojavljivanja na sastancima SDA - Df - SBiH, Narodni evropski savez odlučio je na Lokalne izbore u Sarajevskom kantonu nastupiti sa svojom listom. Tvrde da imaju "odličnog kandidata" za načelnika Centra, ali njegovo ili njena ime kriju "kao zmija noge".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...