ŽANDARMERIJA U PUNOJ OPREMI IZAŠLA NA TEREN: Ovo su prve fotografije sa skupa opozicije u Novom Sadu kod Sajma (FOTO + VIDEO)

Žandarmerija i policija pod oklopima kod Sajma

  • Regija

  • 02. Jun. 2024  

  • 1

U Novom Sadu su zatvorena biračka mjesta.

Žandarmerija i policija pod oklopima kod Sajma, javlja Nova.rs.

Prve fotografije sa skupa opozicije u Novom Sadu

alt

(Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs)

alt

(Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs)

alt

(Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs)

Fotografije ispred Sajma: Veliki broj policajaca na terenu

alt

(Foto: Filip Krtainčanić/Nova.rs)

alt

(Foto: Filip Krtainčanić/Nova.rs)

Počelo okupljanje građana ispred Sajma

Kako javlja repoter Nova.rs, ispred Sajma u Novom Sadu se građani okupljaju, a plan je da skup zvanično počne u 21 sat. Predstavnici opozicije najavili su obraćanje čim stignu prvi rezultati glasanja u najvećem gradu u Vojvodini.

Novinarka Nova.rs pitala Vučevića hoće li izgubiti u Novom Sadu

alt

Miloš Vučević (Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs)

U sjedište SNS stigao je i predsjednik te partije Miloš Vučević. Nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada je novinarka Nova.rs pitala da li će njegova partija izgubiti izbornu trku u Novom Sadu, a on je na to kratko odgovorio: "Teško"

Opozicija poziva građane ispred Sajma u Novom Sadu

Predstavnici opozicije pozvali su građane da se okupe ispred Sajma u Novom Sadu gdje će, kako su najavali, saopštiti rezultate izbora.

Okupljanje je, kako se navodi, planirano između 20:30 i 21:00 i tu će se građanima saopštiti rezultati.

Ko učestvuje na izborima u Novom Sadu

Na glasačkom listiću 2. juna u Novom Sadu ukupno bilo je ukupno 14 izbornih lista. Dosadašnju kampanju obeležila je "epidemija" fantomskih lista, za koje dio opozicije tvrdi da direktno rade za vlast, ali i najava da bi ujedinjena opozicija, uz pokret "Kreni-promijeni" i još nekoliko stranaka i pokreta mogla da pobijedi SNS na izborima.

O tome ko su kandidati i koje liste učestvuju na izborima u Novom Sadu, pročitajte u posebnom tekstu.

Oglasilo se tužilaštvo u Novom Sadu o događajima ispred Sajma

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu danas je povodom lokalnih izbora najavilo da će u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, hitno reagovati na svaki oblik nasilja i narušavanje javnog reda i mira.

Tužilaštva u tom gradu će u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, preduzeti sve mjere radi identifikacije i procesuiranja, precizirano je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Najavljeno je i da će tužilaštvo u skladu sa svojim zakonom utvrđenim nadležnostima, preduzeti sve radnje i izvršiti potrebne provjere u vezi sa svim podnijetim krivičnim prijavama u vezi sa izborima.

SNS call centar na Sajmu

Call centar Srpske napredne stranke u hali Novosadskog sajma, pokušaji opozicije i građana da uđu unutra i "razbiju" štab, bacanje suzavca na njih, sukobi s policijom i na kraju bježanje nekoliko desetina aktivista vladajuće stranke... Tako bi ukratko izgledalo ono što smo dosad mogli da vidimo tokom izbornog dana u Novom Sadu.

Sve je počelo kada je pokret Kreni-promijeni objavio da se Novosadski sajam danas koristi kao call centar Srpske napredne stanke. Kako se moglo vidjeti na fotografijama, unutra se nalazilo više desetina, uglavnom mlađih ljudi, koji su sedjeli za radnim stolovima. Poslije nekoliko snimaka objavljenih na društvenim mrežama, na tom mjestu su se pojavili mladići obučeni u crno, koji su obljepili stakla kako više ne bi moglo da se vidi šta se unutra dešava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...