DRAGAN MIOKOVIĆ UZVRAĆA VUČIĆU I DODIKU: „Ja sam Srbin. Predsjedavajući sam najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji. Zašto nisam pozvan da budem tamo?“

-Dosta je Srbima bijede i izolacije ovakvim saborovanjima porođenim, poručio je Mioković.

  • Mini market

  • 03. Jun. 2024  03. Jun. 2024

  • 4

Dragan Mioković, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, komentirao je na društvenim mrežama sazivanje sverspskog sabora u Beogradu od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

-Kažu, svesrpski sabor. Lažu. Skup srpskih nacionalista i klera. Ja sam Srbin. Predsjedavajući sam najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji. Zašto nisam pozvan da budem tamo? Neće biti Srba iz Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Neće zvati ljevičare, ni liberale iz Srbije.

Ne dajte se lagati, nema to veze sa srpskom slogom. Biće to promocija srpskog sveta i mržnje prema drugima, koju Srbima glasnogovornici nacionalizma nameću decenijama. Kako god sada izgledalo -neće im proći. Dosta je Srbima bijede i izolacije ovakvim saborovanjima porođenim, poručio je Mioković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...