"DOČEKAO SAM DA...": Željko Bebek otkriva šta mu je najveća nagrada u karijeri (FOTO, VIDEO)

Prije nekoliko dana je tako Bebek objavio novu pjesmu “Ne boj se golubice”.

  • Estrada

  • 05. Jun. 2024  05. Jun. 2024

  • 0

Vjerovatno bi većina zaljubljenika u lik i djelo Željka Bebeka pomislila da je najljepše muzičke dane on doživio kao član Bijelog dugmeta.

I statističari bi se vjerovatno složili.

Ipak je Bijelo dugme sa Željkom kao jednim od simbola postiglo rekordne rezultate u smislu popularnosti, tiraža, turneja.

On je bio član grupe Bijelo dugme u razdoblju od 1974. do 1984, a muzički kritičari to označavaju kao najbolje doba za grupu.

Neki bi, možda, glasali za fazu iz 1989.

Dva nova albuma “Niko više ne sanja” i “Pjevaj moj narode” nailaze na pozitivne kritike, a s kojih se izdvajaju hitovi “Da je sreće bilo”, “Da zna zora”, “Sinoć sam pola kafane popio”, “Laku noć svirači”, “Oprosti mi što te volim”…

Željko Bebek; Foto: Filip KovačevićFoto: Filip Kovačević

Ipak, Bebek bi punog srca demantovao obje konstatacije. Najljepše dane u karijeri doživljava u novijoj fazi.

I ne samo zbog onoga što on pruža na sceni i u studiju, već zbog toga što je nezaobilazan šraf njegovog tima sin Zvone.

A za oca nema većeg ponosa od toga.

Prije nekoliko dana je tako Bebek objavio novu pjesmu “Ne boj se golubice”.

Spremna je za CMC festival u hrvatskim Vodicama.

Pjesmu su napisali skupa, a Bebek je posebno zadovoljan jer već godinu čine sjajan autorski tim.

“Napravili smo pjesmu koja ima veliki odjek nakon premijere”, kaže Bebek.

Ukoliko je neko sumnjao u to da je Zvone sa Željkom u muzičkim vodama tek da bi provjerio da li je to pravi ambijent za njega, još jednom je dobio potvrdu da je na pravom mjestu.

Sve to miluje dušu legendarnog rokera.

“To je velika nagrada za sve što sam uradio u životu. Veliki ponos mi je što sam u karijeri dočekao to da imam sina koji je sjajan i talentovan muzičar. Sve više uvjerava okolinu da je na pravom mjestu i da se od njega u budućnosti može puno očekivati”, priča Bebek za CdM.

Željko će u decembru stići do 79. rođendana.

Nikada to ne biste rekli nakon što ga vidite na bini.

Energije mu ne fali, a iz hrvatske izdavačke kuće Croatia Records su nedavno primijetili da je u zadivljujućoj vokalnoj kondiciji.

Recimo, u oktobru 2023. je u zagrebačkoj Areni, tokom koncerta povodom obilježavanja 50 godina karijere, pjevao gotovo tri sata.

To su sve, kako kaže Bebek, dragi komplimenti. Nadahnjuju ga pred nove pobjede.

Lijepo ga je slušati dok pjeva, ali i dok priča o muzici i stvaralaštvu, kao da je tek na početku.

“I danas osjećam energiju, zaljubljenost u muziku, veliku strast kada pravim pjesmu, kad je izvodimo, preslušavamo. Očito da se istim putem kreće i moj sin. Ovaj način života i ljubav prema muzici i umjetnosti je prihvatio kao svoj. Nije nešto naslijedio tek tako, već je pokazao kreativnost, samostalnost, energiju. Kad smo sami na bini, imam osjećaj da je cijeli bend iza nas, a kamoli kad imaš i njih na sceni”, dodaje Bebek.

Zvonetu nije lako. Od starta karijere ga prati to da je Željkov sin.

A to breme odgovornosti sa sobom donosi pritisak. I očekivanja publike su velika, a svaki je ispit dosad položio s lakoćom.

Sve to, otkriva Željko, potiče iz skladne porodične priče.

“Kad je porodica organizovana kako Bog zapovijeda, onda je relacija između roditelja i djece takva da se očekuju lijepe stvari. Kad muzičari, sportisti, umjetnici imaju djecu koja krenu njihovim stopama, oni tako pokazuju ljepotu života. Ima tih primjera u Hrvatskoj dosta. Ja sam najponosniji, valjda, jer sam najstarija generacija u Hrvatskoj koja je zabilježila taj životni uspjeh, da sin krene mojim stopama”, sretan je Bebek.

Stvaraju potpuno samostalno i ne zavise ni od koga.

U muzičkom svijetu to je rijetkost.

“On je već pet godina prisutan u mojim najvećim uspjesima. To je moja najveća nagrada. A postali smo i autori i tim smo. Možemo raditi šta nam je volja, ne zavisimo ni od koga. To je užitak. Moj sin i ja, recimo, kad smo na putu, kod kuće, preslušavamo ovu novu pjesmu. Ne možemo vjerovati da smo uspjeli snimiti tako dobru pjesmu. Tražimo joj manu, a ne možemo naći, pa smo presrećni”, s osmijehom će Bebek.

Pred Bebekom i njegovim timom je uzbudljiva ljetnja turneja.

Nastupiće i pred našom publikom.

Istina, samo jednom.

“Mislim da mi je supruga rekla da imamo ljetnji nastup u Crnoj Gori. Veoma me raduje, dugo nismo bili. Došla su vremena da se puno ranije zakazuju nastupi. Kad se neko iz Crne Gore kasno javi, ne mogu prežaliti što odbijam, a ne mogu ni otkazati već zakazano. Volio bih da svi koji me žele vidjeti u Crnoj Gori sa sinom i bendom, pozovu puno ranije, da bi ulovili termin. Biću kao i uvijek presrećan da se pojavim u Crnoj Gori, da podijelim ljepotu užitka muzike sa prijateljima na području cijele Crne Gore”, zaključuje Željko Bebek.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...