PROCURIO VIDEO: U nekadašnjem rudniku otkrveno na desetine Golfova dvojki i Buba, ali to je bio tek početak…

Ukupno je izbrojano četrdesetak primjeraka.

  • Auto

  • 06. Jun. 2024  

  • 0

U bivšem rudniku u Švicarskoj otkriveno je četrdesetak Volkswagenovih Golfova, Buba i drugih klasika. Čini se da je vlažni rudnik već dugo napušten pa je iskorišten kao sklonište za automobile.

Odloženo je mnogo Volkswagenovih Buba, različitih godišta i u različitim verzijama. Nisu tamo samo modeli prve generacije, već i nove Bube.

Međutim, većina automobila datira iz 70-ih do 90-ih. Posebno su brojni Golfovi druge generacije, a u rudniku se mogu vidjeti i Passati te drugi VW-ovi modeli. Ukupno je izbrojano četrdesetak primjeraka.

Gotovo svi automobili su prašnjavi, više ili manje zahrđali, s nedostatkom dijelova. Sudeći po pljesnivoj unutrašnjosti, rudnik je prilično vlažna garaža.

Obavezne godišnje naljepnice za pristup autocesti u Švicarskoj pokazuju da su neki od tih automobila ondje manje od deset godina. Čini se da njihov vlasnik ima muzej starih Volkswagena.

Automobili koji su odloženi u rudnik korišteni su za dijelove ili su to automobili koje nije mogao pokazati u muzeju jer nije imao dovoljno mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...