DODIKOV BOŠNJAK DENIS ŠULIĆ POKUŠAVA BRANITI KRIMINALNI REŽIM: "RS će se i ovaj put hrabro boriti za svoju slobodu i prava"

On je naglasio da je poražavajuće da oni koji sebe nazivaju kolijevkom demokratije i očevima slobode medija, govora i pisane riječi, uvode sankcije medijskim kućama, pokazujući time da je ta sloboda dostupna samo onima koji igraju po njihovim pravilima.

  • Politika

  • 19. Jun. 2024  

  • 1

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je Srni da je "žalosno posmatrati to što američka administracija, poput neke ranjene zvijeri, povrijeđene time što se neko usudio da ne sluša i ne povinuje se njihovim željama, krši sve postulate demokratije pokušavajući da politikom zastrašivanja i sile postigne nešto, te poručio da će se Srpska i ovaj put hrabro boriti za svoju slobodu i prava".

"Neće postići ništa, jer se RS i njeni zvaničnici nikada nisu povlačili pred tiranima i silom, već su se uvijek hrabro borili za svoju slobodu i prava – i tako će biti i ovog puta", istakao je Šulić, reagujući na novi paket američkih sankcija.

On je naglasio da je poražavajuće da oni koji sebe nazivaju kolijevkom demokratije i očevima slobode medija, govora i pisane riječi, uvode sankcije medijskim kućama, pokazujući time da je ta sloboda dostupna samo onima koji igraju po njihovim pravilima.

Šulić je rekao da smatra da ne postoji osoba u RS koju je iznenadio novi paket američkih sankcija jer je i dosadašnja politika SAD prema RS pokazala da joj je osnovni mehanizam djelovanja – politički pritisak i pokušaji zastrašivanja svih kojih se ne povinuju njihovim pravilima.

Upravo zbog toga, rekao je Šulić, i ne čudi to što su ovog puta odlučili da silu i pritiske iskažu nad povezanim licima i kompanijama koje sarađuju sa njihovim političkim neistomišljenicima.

"A doći će i vrijeme kada će ova i ovakva politika SAD, koja zbog svojih interesa ne udara samo na političke protivnike, već i na obične građane koji žive i rade u kompanijama čije poslovanje ugrožavaju, doći do tačke na kojoj mora položiti račune", poručio je Šulić.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika RS Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopćeno je iz Ambasade SAD u BiH.

U saopćenju je navedeno da je sankcionisana mreža koju čine sedam subjekata - Infiniti internešnel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una world network i Sirius 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...