"LAKŠE IM JE DA ZA SVE OKRIVE RS": Staša Košarac bijesan jer ga u Sarajevu ignorišu

"Prećutaće Konaković da upravo zahvaljujući Dodiku i Putinu građani i privreda FBiH imaju najpovoljniju cijenu gasa", naglasio je Košarac.

  • Politika

  • 22. Jun. 2024  

  • 2

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) istakao je da se Federacija BiH oglušila na višegodišnja upozorenja o potrebi da se prenosna mreža modernizuje i da im je lakše da za sve okrive RS i njenog predsjednika umjesto da se uhvate u koštac sa problemima.

"Političko Sarajevo će optužiti Dodika i RS za opstrukcije, a nijednom riječju se neće osvrnuti na činjenicu da Federacija BiH blokira raspodjelu sredstava 'Elektroprijenosa BiH' i investicioni ciklus koji bi se desio deblokadom tih sredstava", naglasio je Košarac.

Košarac je rekao da politika "trojke" funkcioniše po onoj "drž`te lopova", naglasivši da je Elmedinu Konakoviću i ekipi mnogo jednostavnije i lakše optužiti Dodika i RS za sve, umjesto preuzeti odgovornost i uhvatiti se ukoštac sa problemima.

"Konaković će optužiti Dodika za blokade i neizostavno sve to povezati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, jer valja mu se dodvoriti glasačkom tijelu. Prećutaće Konaković da upravo zahvaljujući Dodiku i Putinu građani i privreda FBiH imaju najpovoljniju cijenu gasa", naglasio je Košarac.

On je ukazao da srpske strana godinama upozorava na ugroženost prenosne mreže i potrebu da se ona zanovi i modernizuje, ali da je FBiH odlučila da se ogluši na upozorenja.

"Milionska sredstva drže u blokadi, bez volje da se taj novac raspodijeli i investira. I onda nam se dogodi energetski kolaps", napisao je Košarac na "Instagramu".

Za bošnjački politički faktor, kaže on, raspad elektroenergetskog sistema je sekundarni problem, jer to ne donosi glasove.

"Primarno je populistički i kao papagaj ponavljati `krivi su Dodik i Putin bla bla bla`, tobože brinući o interesu građana. Umjesto neosnovanih optužbi i manipulacija, bilo bi neuporedivo bolje i korisnije da se pozabave stanjem u FBiH, koja je i u energetskom sektoru u kašnjenju u odnosu na RS, što je ocjena Energetske zajednice", rekao je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...