BESKUĆNIK VRATIO NOVČANIK U KOJEM JE BILO OKO DVIJE HILJADE EURA: Ako se niko ne javi za...

(...) novčanik unutar godinu dana, novac će biti predat onom koji ga je pronašao.

  • Šareni svijet

  • 24. Jun. 2024  24. Jun. 2024

  • 0

Beskućnik s glavne amsterdamske željezničke stanice vratio je novčanik zaboravljen u vozu s oko dvije hiljade eura, objavila je lokalna policija koja ga je zbog toga nagradila.

Hadjer Al-Ali, 33-godišnjak koji nema stalni dom već 18 mjeseci, pronašao je novčanik tokom potrage za plastičnim bocama za koje može dobiti naknadu. U novčaniku je bilo “oko dvije hiljade eura, no nažalost nije bilo ličnih dokumenata niti načina kontaktiranja njegovog vlasnika”, saopćila je policija.

“Pošto smatramo da se poštenje isplati, Al-Ali je dobio priznanje u obliku kipića srebrnog palca te poklon bon u vrijednosti od 50 eura”, objavile su vlasti.

Ako se niko ne javi za novčanik unutar godinu dana, novac će biti dan nalazniku, prenosi Bljesak.info.

“Nije važno šta nađem, uvijek to vratim”, rekao je Al-Ali u videosnimci koju je podijelio lokalni medij De Stentor te dodao: “Možda vlasnik ima kompaniju u kojoj mi može osigurati posao ili smještaj u kojem bih mogao živjeti. Nikad ne znaš.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...