VUČIĆ ZAPLAŠIO SOPSTVENI NAROD TVRDNJOM DA OČEKUJE ESKALACIJU SUKOBA: "Živimo u vrijeme najveće geopolitičke krize od Drugog svjetskog rata"

"Dvadeset devetog aprila sam se posljednji put na ovakav način obratio", podsjetio je Vučić

  • Regija

  • 24. Jun. 2024  

  • 0

"Živimo u vrijeme najveće geopolitičke krize poslije Drugog svjetskog rata. Zarad istorije, želim da vam kažem, a imam saznanja, očekujem eskalaciju situacije u narednim mjesecima i da se suočimo sa teškim posljedicama, govorim o Evropi i svijetu", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u javnom obraćanju iz Predsjedništva Srbije.

Predsjednik Vučić rekao da očekuje dalju ekslaciju situacije u narednim mjesecima, ali da će se tokom ovog obraćanja fokusirati na Srbiju.

"Dvadeset devetog aprila sam se posljednji put na ovakav način obratio i danas želim da zamolim građane naše zemlje, jer isključivo ću govoriti o Srbiju, nikako ne pominjući partije, već o problemima, lijepim stvarima, ali bih volio da saslušate i otvorimo široku raspravu i zajednički odgovorimo na izazove koji su pred nama", rekao je Vučić.

Podsjećamo da će se predsjednik Srbije 26. juna u Briselu sastati sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem kako bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...