ODNIO VRAG ŠALU: Vučić nakon masovnih demonstracija u Srbiji –„Šta ste se sad digli, nema kopanja litijuma u naredne…“

Rekao je da će ministar zdravlja te zemlje Zlatibor Lončar već danas formirati tim najstručnijih ljekara.

  • Regija

  • 06. Avg. 2024  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da protivnici iskopavanja litija iznose neistine o tom projektu, da država neće učiniti ništa što bi ugrozilo zdravlje građana, te da se neće kopati bar još dvije godine.

Odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska radova na dječjoj bolnici Tiršova 2, rekao je da oni koji se protive iskopavanju litija i sami kažu da nije problem u litiju, već su protiv njega i smatraju da je on za sve kriv, od korone do masovnih ubistava. Dodao je da je u Jadru riječ o podzemnom rudniku, a ne površinskom.

„Najmanje još dvije godine nema kopanja, što ste se sad digli“, zapitao se Vučić.

Rekao je da će ministar zdravlja te zemlje Zlatibor Lončar već danas formirati tim najstručnijih ljekara da se vidi da li iskopavanja utiče na zdravlje, pa ako bilo kome može da smeta, projekat neće biti realiziran.

Dodao je da još najmanje dvije godine neće biti ikakvih promjena na terenu, ali da svakako „nema šta da curi u Jadar“ jer nema nikakve tečne jalovine, te da će „kopanje početi baš pred kraj njegovog mandata“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...