DODIK BUDAN SANJA: "Uprkos preprekama koje čini osoblje nekih ambasada, Republika Srpska i u takvim, gotovo nemogućim, okolnostima pokazuje svoju…“

Dok vlast u RS-u uvjerava građane da razloga za brigu nema, iz Američke ambasade poručuju da se sankcije mogu primijeniti na bilo koju instituciju

  • Politika

  • 07. Jul. 2024  

  • 1

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, nedjeljno jutro iskoristio je za pokušaj ublažavanja teške situacije u kojoj se taj bh. entitet našao zbog američkih sankcija kompanijama i licima povezanim s njim i njegovim sinom Igorom.

-Ekonomska situacija u Srpskoj je stabilna. Republika Srpska izvršava sve svoje obaveze, ima najveći broj zaposlenih i prosječnu platu veću od 1.400 KM, što pokazuje da Srpska i dalje raste.

Na sjednici Predsjedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a konstatovali smo da, uprkos preprekama koje, prije svega, čini osoblje nekih ambasada, Republika Srpska i u takvim, gotovo nemogućim, okolnostima pokazuje svoju sposobnost i fleksibilnost. Tokom sedmice prisustvovao sam sastanku stranaka partnera na nivou BiH u Mostaru, na kojem je dogovoreno usvajanje budžeta BiH. Posjetio sam košarkaše Srbije u sportskom centru u Staroj Pazovi i dodijelio ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci, poručio je Dodik.

Podsjetimo, dok vlast u RS-u uvjerava građane da razloga za brigu nema, iz Američke ambasade poručuju da se sankcije mogu primijeniti na bilo koju instituciju, uključujući i banke u privatnom i javnom sektoru, koje pružaju bilo kakav vid podrške osobama i kompanijama sa OFAC-ove liste.

Više o nadi Vlasti u RS-u da je Investiciono-razvojna banka RS-a spas za pojedince i firme bliske Miloradu Dodiku, a čija se imena nalaze na američkoj crnoj listi pročitajte OVDJE!

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...