VUČIĆEV MEGAFON U STRAHU OD KREMLJA: Vulin očajan, za sve pokušava okriviti O`Briena…

-Srbija nije jedna od njih, rekao je Vulin pokušavajući svojim prijateljima iz Kremlja opravdati izvoz srpskog oružja u Ukrajinu u vrijednosti od oko 800 miliona eura.

  • Regija

  • 09. Jul. 2024  

  • 0

Značenje principa teritorijalnog integriteta je da su granice nepovredive. To važi za sve zemlje ili ne važi ni za jednu. Priznanjem samoproglašenog Kosova, SAD i ostale zemlje koje su agresijom na Srbiju ubile međunarodno pravo, pokrenule su procese koji su nezaustavljivi i za koje niko ne može reći gdje će se iskazati, rekao je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

-Naoružavati tzv. vojsku Kosova i govoriti o miru je kao pustiti zmiju u kolijevku i pričati o ekologiji, baš kao što se ne može pozivati na Dejton, a prijetiti ukidanjem Republike Srpske ili glasati za rezoluciju o Srebrenici i tvrditi da nije usmjerena protiv Srba, naveo je Vulin.

-Srbija ne učestvuje u naoružavanju ni jedne sukobljene strane u Ukrajini i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja James O`Brien to zna i zato njegov pakosni pokušaj svađanja Srbije sa Rusijom ne može da uspije.

Ukoliko se bilo šta od srpskog oružja nađe na bojištu to je kršenje svake međunarodne procedure kojom se garantuje da će oružje završiti tamo gdje je ugovorom predviđeno, a ni jednim ugovorom nije predviđena Ukrajina. Srbija je da bi spriječila zloupotrebe uvela i obavezu kupca da garantuje da bez saglasnosti Srbije neće biti ustupanja ili preprodaje oružja trećim stranama. Srbija je izabrala da vodi samostalnu politiku i politiku vojne neutralnosti i O`Brien nema prava da tumači šta smo mi izabrali, a posebno ne da govori u ime Srbije. Ima na Balkanu dovoljno zemalja koje mu to dopuštaju, Srbija nije jedna od njih, rekao je Vulin pokušavajući svojim prijateljima iz Kremlja opravdati izvoz srpskog oružja u Ukrajinu u vrijednosti od oko 800 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...