KONAKOVIĆ NE DA, PA NE DA: Vulinu ponovo zabranjen prelet iznad BiH, na Pale mora automobilom

Vulin je, na poziv poslanika Damjana Škipine, opštinske vlasti i srpskog naroda na Palama, trebao da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave hrišćanskog praznika Velike Gospojine.

  • Regija

  • 28. Avg. 2024  

  • 0

Predstavnici vlasti na nivou BiH ponovo nisu dali dozvolu za prelet potpredsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu, kako bi danas posjetio Srbe u Palama i sa njima obilježio slavu ove opštine - Veliku Gospojinu.

Vulin je, na poziv poslanika Damjana Škipine, opštinske vlasti i srpskog naroda na Palama, trebao da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave hrišćanskog praznika Velike Gospojine, a potom na Trgu RS-a da položi cvijeće u ime Srbije i pokloni se sjenima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom agresije na BiH devedesetih godina.

"Iako su Kabinet potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u BiH uredno i na vreme dostavili sve potrebne elemente i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posete, bošnjački predstavnici vlasti na nivou BiH svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet", rečeno je Srni u Kabinetu potpredsjednika Vlade Srbije.

Istakli su da je Ambasada Srbije na vrijeme ispoštovala sve procedure koje se u diplomatiji nalažu, ali, uprkos tome, bošnjački predstavnici vlasti na nivou BiH nisu odgovorili na zahtjev.

"Svojim ćutanjem vlasti u BiH nisu dale saglasnost da Vulin avionom Vlade Srbije sleti u Sarajevo. Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsedniku vlade Aleksandru Vulinu", naglasili su u Kabinetu potpredsjednika Vlade Srbije, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...