NEVJEROVATNO BOLESNE IDEJE MILANA TEGELTIJE: On bi da promijeni naziv Bosne i Hercegovine, EVO šta su mu prijedlozi za novo ime države...

Danas, 9. jula, stigla je i nova, da izvinite na izrazu, "budalaština" iz ovog tabora.

  • Mini market

  • 09. Jul. 2024  

  • 1

Proteklih dana čini se da se kampanja "srpskog sveta" poprima oblike koji su nam se prije samo par godina činili nezamislivi.

Donose se kojekakve deklaracije, organiziraju svesrspki sabori, Vojska Srbije defilira po Prijedoru, vrijeđaju se Bosanci i Hercegovci i njihova domovina u svakom ćošku koji je obojan bojama Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i Milorada Dodika, šefa manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Rs, prenosi Radiosarajevo.ba.

Danas, 9. jula, stigla je i nova, da izvinite na izrazu, "budalaština" iz ovog tabora. 

Glavni "junak" ovih ideja ovaj put je Milan Tegeltija, čovjek sa američke crne liste, bivši predsjednik VSTV-a, Dodikov pajdaš i savjetnik, harmonikaš i osoba nadaleko znana po aferi "potkivanje"

Nego, Tegeltija ima prijedlog da se - promijeni ime Bosne i Hercegovine u neko, kako piše, "adekvatnije", pa ovako veli:

"Vrijeme je da se počne razmišljati o promjeni imena BiH u neko adekvatnije ime. Ni Bosna niti Hercogovina ne mogu biti osnov niti su iznutra prihvaćene kao jedinstveni osnov identifikacije svih u BiH. Bosna npr može biti naziv za neke ujedinjene bošnjačke kantone oko rijeke Bosne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...