„NE ZNAM ŠTA MI JE GORE…“: Pogledajte kako su Dodikovi savjetnici komentirali poraz košarkaške reprezentacije Srbije…

Sjedinjene Američke Države će se u finalu igrati protiv domaćina Francuske, dok će Srbija igrati protiv Njemačke za bronzanu medalju.

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2024  09. Avg. 2024

  • 2

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u finale olimpijskog turnira u Parizu nakon što je u neizvjesnoj utakmici savladala selekciju Srbije rezultatom 95:91.

Srbija je igrala odlično tokom većeg dijela utakmice i dobrijem dijelom imala dvocifrenu prednost. Srbija je u prve tri četvrtine držala prednost zahvaljujući  raspoloženim šuterima i čvrstom odbranom, dok je s druge strane jedini raspoloženi košarkaš bio Stephen Curry.

Nakon prve četvrtine Srbija je vodila sa 31:23, a tokom druge dionice prednost je narasla na 17 poena, 42:25, većinom zahvaljujući odličnim asistencijama koje su maksimalno iskoristili Aleksa Avramović i Bogdan Bogdanović.

Trećeg period donio je promjenu na terenu jer su košarkaši SAD-a pojačali odbranu. Do kraja period Srbija je još uvijek imala prednost od 13 poena razlike, međutim zadnji period meča donosi potpuni preokret u korist SAD-a. 

Problem za Srbiju predstavljala su četiri faula Nikole Jokića koji se zbog toga morao čuvati, a šuteve su počeli pogađati Joel Embiid i Kevin Durant. Serija poena Amerikanaca dovode utakmicu u egal 84:84, a potom Curry novom trojkom donosi prednost SAD-u. 

U posljednjim minutama meča srbijanski košarkaši prave dosta grešaka, dok ih snažna američka odbrana prisiljava na teške šuteve, što na kraju dovodi do pobjede selekcije SAD-a. 

Stephen Curry je predvodio SAD sa 36 poena, dok je LeBron James upisao triple-double sa 16 poena, 11 skokova i deset asistencija.

Bogdan Bogdanović predvodio je Srbiju sa 20 poena, dok je Nikola Jokić postigao 17 poena uz 11 asistencija.

Sjedinjene Američke Države će se u finalu igrati protiv domaćina Francuske, dok će Srbija igrati protiv Njemačke za bronzanu medalju.

No, zanimljivo je i kako su na društvenim mrežama poraz košarkaša Srbije komentirali savjetnici Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Milan Tegeltija, smijenjeni predsjednik VSTV-a i bivši predsjednik FK Borac, a danas Dodikov savjetnik, nije krio razočarenje.

Radovan Kovačević, bivši SDP-ovac, a danas državni parlamentarac i Dodikov savjetnik za poraz košarkaša Srbije pronašao je "krivca".

Podsjetimo, i mediji u Srbiji, nakon dramatične utakmice, krivca za poraz pronašli su u najboljem bh. sucu, ali scene s utakmice ih demantiraju.

Više pročitajte OVDJE!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...