IZ LOŠEGA U GORE: Biden pred cijelim svijetom napravio dva mučna gafa, nakon što je Zelenski "postao" Putin, uslijedilo je...

Nekoliko minuta nakon završetka konferencije za novinare još nekoliko demokratskih članova Kongresa javno je pozvalo Bidena da odstupi, pridruživši se najmanje desetak drugih zastupnika u predsjednikovoj stranci koji su to već učinili.

  • Svijet

  • 12. Jul. 2024  

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden izašao je sinoć na pozornicu svoje press konferencije nadajući se da će spasiti vlastito predsjedništvo, nade u reizbor te u konačnici, svoj politički život. Očito je da su to bili ulozi, ali on to praktički nije priznavao.

Odbacio je sve zabrinutosti oko vlastitog stanja i kognitivnih sposobnosti, usprkos činjenici da su ga novinari punih sat vremena ispitivali gotovo samo o tome. Tvrdio je da se ne bori za svoje naslijeđe, nego želi dovršiti posao koji je započeo kada je preuzeo dužnost 2021. godine.

"Ako usporim i ne mogu obaviti posao, to je znak da to ne bih trebao raditi", rekao je, pa dodao: "Ali još nema naznaka toga." Kako piše BBC u analizi, bio je to znak ili uporne odlučnosti ili čovjeka koji ne želi priznati koliko je loša situacija u kojoj se našao - ovisno o perspektivi.

Nekoliko minuta nakon završetka konferencije za novinare još nekoliko demokratskih članova Kongresa javno je pozvalo Bidena da odstupi, pridruživši se najmanje desetak drugih zastupnika u predsjednikovoj stranci koji su to već učinili.

Pitanje za Bidena i njegov tim nakon dugoočekivane presice je - hoće li popustiti?

Dva mučna gafa

Pitanje za kampanju Joea Bidena je hoće li se sada otvoriti brane ili će se plima zadržati. Predsjedniku sigurno neće pomoći dva mučna gafa koja će pamtiti svi koji su ih vidjeli.

U svom prvom odgovoru nazvao je vlastitu potpredsjednicu Kamalu Harris "potpredsjednicom Trump", što je nevjerojatan gaf pred publikom nacionalne televizije.

To se dogodilo samo sat vremena nakon još jednog gafa koji je privukao veliku pažnju medija i javnosti na NATO summitu, kada je Biden predstavio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kao "predsjednika Putina", što je izazvalo glasne uzdahe u publici.

Brzo je ispravio prvi gaf, onaj sa Zelenskim. Drugi nije uhvatio, iako su neki novinari u prostoriji iznenađeno mrmljali, a nekoliko njegovih savjetnika sjedilo je kamenih lica u prvom redu publike.

Ti trenuci, jedini veliki gafovi u inače postojanom, ali ne i snažnom nastupu, sigurno će potaknuti nervozne demokrate da se zapitaju hoće li se dogoditi još gafova ako predsjednik nastavi svoju kampanju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...