DODIKOV REŽIM GUBI KOMPAS: Sada su izmislili i "hibridni ekonomski rat protiv RS"

Budimir je naveo da je taj hibridni rat obuhvata diplomatske napore, političke, ekonomske, finansijske i medijske i on je u punom jeku.

  • Politika

  • 13. Jul. 2024  

  • 0

"Hibridni rat protiv RS koji se vodi već godinu i po dana u svom ekonomskom dijelu dostigao krešendo", rekao je ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

Budimir je naveo da je taj hibridni rat obuhvata diplomatske napore, političke, ekonomske, finansijske i medijske i on je u punom jeku.

"A što se tiče njegovog ekonomskog dijela dostigao je svoj krešendo", poručio je Budimir u Banja Luci i dodao da je cilj svima na političkoj sceni i u privrednom životu RS poručiti da će, ako ne budu slušali Vašington, London ili eventualno Berlin i Brisel, biti sankcionisani i neće moći da obavljaju svoju privrednu aktivnost.

Dodaje da se u historiji to uvijek zvalo kolonijalizam ili neokolonijalizam, kao što to imamo danas.

"To nije ništa novo. Naš zadatak je da to da izdržimo, a javnost mora da shvati šta se dešava", rekao je Budimir i dodao da nije u pitanju samo kompanija koja je, kako kažu, povezana sa vlašću, već je poruka svim privrednicima da RS ne smije da ima nezavisne privredne subjekte koje bi podržavali suverenističku politiku u RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...