S KAJMAKOM IZ TRAVNIKA, A SOMUNOM IZ VAKUFA: U Zagrebu se otvara ćevabdžinica za čije ćevape kažu da su bolji od onih sarajevskih

Meso za Chevap dolazi iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu blizu Karlovca te rade isključivo s junetinom. Osim toga, somun nabavljaju iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije.

  • Gastro

  • 13. Jul. 2024  

  • 0

Još u novembru 2022. ekipa Indexa pisala je o otvorenju ćevabdžinice Chevap by Duje Pisac, koju je hrvatski chef Duje Pisac odlučio otvoriti u Splitu s partnerom Joškom Škokićem. Ćevabdžinica je postala hit pa je nakon Splita otvorena na još nekoliko lokacija - u gradu Hvaru i Starom Gradu, u Sinju i u Omišu, a sada stiže i u Zagreb.

Na službenoj Instagram stranici Chevap Bara prije nekoliko je dana objavljena vijest da se novi Chevap by Duje Pisac otvara u City Centru One West u Zagrebu, a u objavi piše da je riječ o ćevapima napravljenima od 100 posto domaće junetine, odležane 21 dan te o jedinim ćevapima s Halal certifikatom.

Recept za ćevape ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura

Kako su ranije pisali, Pisac je recepturu za ćevape razvijao punih sedam godina i ima posebnu proceduru u pripremi smjese, pečenju i posluživanju, a njegovi ćevapi u Splitu slove za najbolje. Za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a recept ne bi podijelio ni za 200 hiljada eura. 

Meso za Chevap dolazi iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu blizu Karlovca te rade isključivo s junetinom. Osim toga, somun nabavljaju iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije.

Posjetili ih u Splitu

Njihove je ćevape u Splitu u februaru ove godine probala i novinarka Indexa - ćevape je nazvala savršenima, a svidjelo joj se sve, od savršeno natopljenog somuna do fino pečenih ćevapa.

"Tekstura i okus mesa su idealni, ćevap je mekan i lagan, a čovjek dok ih jede ima osjećaj da je deset malo. Da bi malo bilo i dvadeset", napisala je, a cijeli tekst pronađite ovdje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...