LAGANI LJETNI OBROK BOLJI JE U WOKU, ALI MOŽE I U OBIČNOJ TAVI: Sve skupa neka se priprema maksimalno 10 minuta

Trebat će vam i tri paradajza i dvije paprike.

  • Gastro

  • 14. Jul. 2024  14. Jul. 2024

  • 0

Sastojci:

tri paradajza

dvije paprike

tri mrkve

pola glavice zelja

dva čehna bijelog luka

tikvica

pola patlidžana

konzerva klica od graha

crvena paprika u prahu - začini - malo kurkume, origano, so, biber, đumbir

stakleni ili obični rezanci

malo maslinovog ulja

Priprema:

1. Povrće operite i narežite na tanke trakice sve osim paradajza koji možete smiksati u blenderu da dobijete umak.

2. Povrće dinstajte na laganoj vatru s malo maslinovog ulja tako da prvo stavite bijeli luk, pa mrkvu i patlidžan, a onda dodajete papriku, tikvicu i zelje.

3. Za to vrijeme kuhajte tjesteninu.

4. U povrće dodajte sos od svježeg paradajza sa začinima i na nekoliko sekundi stavite klice.

5. Sve skupa neka se priprema maksimalno 10 minuta.

6. Povrće pomiješajte s tjesteninom i to je to - vaš lagani ljetni ručak je gotov.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...