ŠOKANTNA ISPOVIJEST TATJANE DRAGOVIĆ: "Goran Ivanišević me hvatao za vrat i gušio, pa je onda plakao..."

"Zato sam sve to odlučila prijaviti policiji, a i javno progovoriti o traumama i hororu koji proživljavam zbog ponašanja Gorana Ivaniševića", ispričala je Dragović

  • Estrada

  • 16. Jul. 2024  

  • 0

Tatjana Dragović, poznata hrvatska manekenka i poslovna žena, bivša supruga slavnog hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića, s kojim ima dvoje djece, dala je krajem prošle sedmice, ekskluzivno, opsežan intervju Nacionalu. U njemu je progovorila o, kako navodi, hororu s kojim se proteklih godina suočava zbog agresivne porodične i pravne hajke koju Goran Ivanišević protiv nje vodi kako bi joj posve zatrovao odnose sa zajedničkom djecom i oteo joj stan u Dalmatinskoj ulici u centru Zagreba, jedinu nekretninu koju je na temelju sporazuma o raspodjeli njihove višemilionske bračne stečevine Tatjana Dragović dobila u vlasništvo.

Nacional je tokom proteklih mjeseci u više navrata pisao o toj nesvakidašnjoj i u brojnim elementima bizarnoj pravnoj agresiji, prvenstveno iz aspekta koji osvjetljava naglašeno pristrani pristup hrvatskih institucija u korist Gorana Ivaniševića. Zbog toga se Tatjana Dragović osjeća nepravedno stigmatizirana, a duboko je razočarana i zato što joj se čini da su hrvatske institucije, javnost i većina hrvatskih medija nezainteresirani za, u najmanju ruku, duboko nemoralno, a u nekim segmentima i zakonski dvojbeno ponašanje Gorana Ivaniševića.

Suočena s više sudskih postupaka koje je protiv nje i njene kćerke Amber Marije pokrenuo Goran Ivanišević, ona je o tomu dosad izbjegavala javno govoriti. Naročito zato da ionako već pristrano ponašanje pojedinaca unutar hrvatskih institucija ne bi dodatno okrenula protiv sebe. No nedavno se predomislila jer je tokom pokušaja mirenja s Goranom Ivaniševićem u sporu oko spomenutog stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu, shvatila da je Ivanišević to mirenje naumio iskoristiti kako bi vlastitu kćerku, koju je prethodnih godina bio potpuno odbacio, nagovorio da preko nje, potajno i prijevarno, preuzme stan u kojem Tatjana Dragović živi sa svojom porodicom.

Na vrhuncu tih bizarnih zbivanja Tatjana Dragović suočila se i sa zlokobnim uznemiravanjima. Prije par sedmica, tokom tri uzastopne noći, nepoznate osobe zvonile su joj na zvono tog stana, što ju je užasnulo. Snimke nepoznatih muškaraca izdvojila je s nadzorne kamere i taj događaj u tekućoj sedmici odlučila prijaviti policiji, jer smatra da je povezan s krajnjim ciljem Gorana Ivaniševića da je iz tog stana izbaci iako ona tu ima i doživotno pravo stanovanja.

U razgovoru za Nacional Tatjana Dragović progovorila je o pravnom nasilju koje nad njom provodi Goran Ivanišević te o pristranosti hrvatskih institucija. Dodatno je bila motivirana za razgovor nakon što je napokon, tek prije nekoliko dana, dobila na uvid odluku Općinskog državnog odvjetništva o svojoj prijavi protiv Gorana Ivaniševića zbog nasilja u porodici……

Zbog svega toga Tatjana Dragović napokon je odlučila i javno progovoriti o postupcima Gorana Ivaniševića kojima razara njezine odnose s njihovom djecom, ali i o porodičnom nasilju Gorana Ivaniševića koje je dugo prešućivala nastojeći sačuvati koliko-toliko normalne odnose s bivšim suprugom i radi dobrobiti djece.

"Prije nekoliko dana, otprilike u tri sata ujutro, na zvono stana u Dalmatinskoj ulici gdje stanujem s porodicom, agresivno su počela zvoniti dvojica meni nepoznatih muškaraca. Zvono me je probudilo i užasno sam se preplašila. Naravno da u to doba noći niko ne očekuje posjetu i da nisam imala poriv otvoriti vrata. Kad sam na videosistemu vidjela te nepoznate muškarce, znajući da u susjednoj sobi spava moje devetogodišnje dijete, doslovno su mi se noge odsjekle.

Sljedeća dva dana to se ponovilo, ali su bili oprezniji pa im se lica nisu pojavila u dosegu kamere. Tako da sam uspjela izvući i spremiti tu prvu snimku, odnosno, njihovu fotografiju, gdje se njih dvojica vrlo jasno vide. Taj događaj povezujem s ostalim agresivnim ispadima i sudskim napadima svog bivšeg supruga Gorana Ivaniševića, zbog kojih posljednje tri godine živim u neprestanom strahu.

Znakovito je da se taj incident zbio u vrijeme kada je naša kćerka Amber Marija mom bivšem suprugu formalno darovala, a zapravo prodala isti taj stan u Dalmatinskoj ulici, koji sam joj ja darovala zadržavši pravo doživotnog uživanja. Pa je moguće da je to zvonjenje usred noći označilo početak procesa zastrašivanja s ciljem da se iz tog stana iselim. Osim toga stana, ja nemam druge imovine.

Zbog kompleksnih porodičnih okolnosti, činjenice da i Goran i ja imamo djecu u novim brakovima, na Amber sam upisala vlasništvo tog stana isključivo kako bi ona imala osjećaj sigurnosti za budućnost, uz jasan dogovor da je prijenos formalan i da ja tu imam doživotno pravo stanovanja te spoznaju da je stan opterećen hipotekama trećih osoba. Međutim, situacija se počela razvijati drugačije. Zato sam sve to odlučila prijaviti policiji, a i javno progovoriti o traumama i hororu koji proživljavam zbog ponašanja Gorana Ivaniševića", ispričala je Dragović u intervjuu za Nacional.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...