ZAVRŠENA DRAMA NA KOŠEVU: Sarajevo na penale eliminisalo Aktobe i prošlo u 2. pretkolo Konferencijske lige (FOTO)

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:2, nakon 120 je rezultat bio 2:3, a onda je bordo tim slavio boljim izvođenjem penala sa 4:3.

  • Sport

  • 18. Jul. 2024  19. Jul. 2024

  • 0

FK Sarajevo je izborio plasman u 2. pretkolo Konferencijske lige nakon što je eliminisao Aktobe nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.  

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:2, nakon 120 je rezultat bio 2:3, a onda je bordo tim slavio boljim izvođenjem penala sa 4:3.

Sarajevo je bilo opasno od starta utakmice, a moglo je povesti već u prvoj minuti. Čataković je povukao loptu i šutirao ali je pogodio stativu.

U 13. minuti zaprijetio je Kyeremeh, ali je golman Aktobea dobro reagovao. Malo nakon toga šutira Beganović, ali pored gola.

Sarajevo je imalo više od igre, a u 37. minuti se desila sporna situacija u šesnaestercu Aktobea. Guliashvili je oboren, fudbaleri Sarajeva traže penal ali se turski sudac nije oglasio i procijenio da je start bio na loptu.

Kada se činilo da će se na odmor otići s rezultatom 0:0, šok na Koševu. Umaev je iskoristio asistenciju Doumbouye i pogodio za vodstvo Aktobea od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena, Đorđević je promašio dobru šansu i na pauzu se otišlo sa minimalnim vodstvom Aktobea.

Desetak minuta igre u nastavku trebalo je Sarajevu da dođe do zasluženog poravnanja. Giorgi Guliashvili je iskosa sa lijeve strane odlično pogodio za 1:1 i erupciju oduševljenja na odlično popunjenim tribinama koševskog stadiona.

Aktobe je večeras rijetko bio u šansama, ali svaki put kada bi zaprijetio bilo bi opasno. Igrao se 75. minut kada su Kazahstanci izveli korner, lopta je stigla do Tanzharikova koji pogađa za novu prednost Aktobea.

U 85. minuti sjajna prilika za Sarajevo. Kyeremeh je šutirao sa nekih 15-ak metara, ali šalje loptu malo pored gola.

Najbolju priliku prije isteka regularnih 90 minuta imao je Renan Oliveira, koji je u petoj minuti nadoknade pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Prvi produžetak je donio mnogo uzbuđenja. U 94. minuti, muk na Koševu. Jean Jayro je vrlo lijepo pogodio za vodstvo Aktobea od 3:1 i stavio bordo tim na muke. Samo dvije minute kasnije, Renan Oliveira nakon odbijanca zabija za smanjenje rezultata na 3:2 i Sarajevo je opet bilo u igri.

U finišu prvog produžetka, Miomir Đuričković je zaradio drugi žuti karton pa je Sarajevo u posljednjih 15 minuta bilo sa desetoricom na terenu.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...