ALEKSANDAR VULIN SE OBRATIO ZUKANU HELEZU: "Vi imate Gazele, a mi Superpume i Kamove"

“Helez nije poslušao moj savjet da se bavi tehnikom kojom raspolaže njegovo ministarstvo, nego je srpske helikoptere proglasio uvredom za BiH”, naveo je Vulin u saopštenju.

  • Regija

  • 24. Jul. 2024  

  • 1

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da "vojska ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza raspolaže sa dvije operativne 'Gazele' sa vatrogasnim vedrima, a da Srbija ima 18 vatrogasnih helikopter", prenosi Srna.

“Helez nije poslušao moj savjet da se bavi tehnikom kojom raspolaže njegovo ministarstvo, nego je srpske helikoptere proglasio uvredom za BiH”, naveo je Vulin u saopštenju.

On je dodao da samo Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije ima 18 helikoptera opremljenih vatrogasnim vedrima, od toga dva najmodernija vatrogasna helikoptera “Ka-32”.

Vulin je rekao da ne zna kako su “Gazele” modernije od “Super puma” i “Kamova”, ali kaže kako zna da Sjeverna Makedonija ili Grčka traže i prihvataju pomoć Srbije.

Vulin je ocijenio da Helezu smeta srbijanski helikopter, ali mu “ne smeta da gori Republika Srpska”.

“Požare u Bosni i Hercegovini podmeću i šire oni koji se kunu u BiH i hoće da ukinu Dayton, a gase ih oni koji su čuvari Republike Srpske i Daytona”, rekao je Vulin, nakon izjave Heleza da neće dozvoliti da helikopter iz Srbije gasi požar u BiH, jer je cilj omalovažiti državne institucije BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...