OD 120 KOJI SU U GAZI TREĆINA JE PROGLAŠENA MRTVIM: Izraelska vojska saopštila da je izvukla tijela pet talaca

Maya Goren, 56-godišnja vaspitačica u vrtiću, ubijena je tokom napada na njen kibuc Nir Oz, prema radiju izraelske vojske.

  • Svijet

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Izraelska vojska saopštila je da su vojnici u srijedu izvukli tijela pet talaca ubijenih u Hamasovom napadu 7. oktobra koja su od tada zadržana u Gazi, prenosi Guardian.

Maya Goren, 56-godišnja vaspitačica u vrtiću, ubijena je tokom napada na njen kibuc Nir Oz, prema radiju izraelske vojske.

Ostalih četvero taoca bila su dva rezervista i dva vojnika koji su poginuli u borbi tokom napada 7. oktobra, saopštila je vojska.

Njihova tijela su izvučena iz područja Khan Younis u južnoj Gazi, gdje su ove sedmice izraelske snage pokrenule nove akcije, prenio je Reuters.

Ovih petero taoca je ranije navedeno među njih 120 koji su još u Gazi, od kojih je oko trećinu Izrael proglasio mrtvim u odsustvu na osnovu forenzičkih nalaza, obavještajnih podataka, ispitivanja zarobljenih militanata, video zapisa i svjedočenja oslobođenih talaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...