VUČIĆEV "EKONOMSKI TIGAR NA BALKANU" JE SAMO FIKCIJA: Elektroenergetski sistem Srbije je pred raspadom

Đedović Handanović i EPS očigledno kriju podatke od javnog značaja

  • Regija

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

"Ministarica Dubravka Đedović Handanović nastavlja da obmanjuje građane uopštenim i opisnim izjavama o uvozu struje, zbog smanjene proizvodnje uglja i konstantnih kvarova na termo blokovima", naveo je Dušan Nikezić, potpredsjednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik, čiju izjavu prenosimo u cjelosti.

"Jučer je istekao zakonski rok od 15 dana da EPS odgovori na pet jednostavnih i konkretnih poslaničkih pitanja o aktuelnom stanju u elektroenergetskom sistemu: Koju količinu električne energije je EPS uvezao u periodu 08.04.2024 - 08.07.2024. godine i po kojoj prosječnoj cijeni? Koliki finansijski gubitak je EPS ostvario na poslovima uvoza i izvoza električne energije od 08. aprila 2024. - 08. jula 2024. godine? Koliko je neplaniranih zastoja-ispada proizvodnih blokova EPS-a bilo u ta tri mjeseca ove, a koliko ih je bilo u istom periodu 2023. godine? Kolika je mjesečna naknada članova Nadzornog odbora EPS-a", pita Nikezić.

"Pošto ministarica Đedović Handanović i EPS očigledno kriju ove podatke od javnog značaja, a EPS nastavlja da proizvodi ugalj ispod plana, uvozi četvrtinu dnevne potrošnje struje, a samo u posljednjih sedam dana u TENT-u su ispali blokovi B1, A3 i A4, svakom dobronamernom građaninu Srbije je jasno da je elektroenergetski sistem daleko od stabilnosti, već upravo suprotno - pred potpunim raspadom", zaključio je Dušan Nikezić, potpredsjednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...