DODIKOVOM SAVJETNIKU NIŠTA NIJE JASNO: "Saopštenje Ambasade SAD-a konstatuje da SDA nije 'dobar momak', ali da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik…"

-Kako, zašto, za to nema uvjerljivog objašnjenja, kazao je Tadić.

  • Mini market

  • 26. Jul. 2024  

  • 2

Želja američkog ambasadora u BiH da bude ključni faktor na predstojećim lokalnim izborima postala je neskrivena i svakodnevno vidljiva, a opsesija predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom postaje tragikomična, rekao je savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Ognjen Tadić.

-Posljednje saopštenje američke Ambasade u kojem je navela da SDA nije položila test kada je blokirala Reformsku agendu BiH, ali i istovremeno za njen neuspjeh optužila predsjednika Srpske, unosi dodatni nesporazum i nerazumijevanje cijele situacije. Posljednjim stavom Ambasade SAD u BiH jednako su zbunjeni i lideri "Trojke", koji su danas javnosti objasnili da je za probleme odgovorna SDA koja je suspendovala postignuti dogovor o reformskoj agendi sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, ali i lideri SDA, koji su pokušali da objasne da su za probleme odgovorni lideri "Trojke" koji su, navodno, pristali na sve što je Dodik tražio, kazao je Tadić.

-Samo je piscu saopštenja Ambasade SAD jasno kako sada Dodik može biti odgovoran i za to što je program reformi usaglašen i za to što isti taj program nije usvojen. Kao i svaki drugi stanovnik ove zemlje koji nije učestvovao u formiranju ili usvajanju programa reformi trudim se da shvatim u čemu je problem, ali u tome mi saopštenje Ambasade SAD nimalo ne pomaže, kazao je Tadić za Srnu.

-Vidljivo je da SDA nije saglasna sa programom reformi i da ga u okviru sistema koordinacije blokira preko svoja četiri kantonalna premijera. A onda se u pomenutom saopštenje Ambasade SAD konstatuje da SDA nije "dobar momak", ali da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik još gori. Kako, zašto, za to nema uvjerljivog objašnjenja, kazao je Tadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...