AMBASADA SAD-a SE OPET OBRATILA VLASTIMA RS-a: Politički moćnici vode RS kao porodični posao, šta je sa građanima?

“Sankcionisani pojedinci i politički moćnici vode RS kao porodični posao od kojeg profitiraju porodice i prijatelji. Što je s potrebama građana RS?”, pitali su iz američke ambasade.

  • Vijesti

  • 26. Jul. 2024  26. Jul. 2024

  • 2

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se još jednom u seriji objava naslovljenih 'gdje je novac?', a kojima se obraća vlastima u Republici Srpskoj.

“Sankcionisani pojedinci i politički moćnici vode RS kao porodični posao od kojeg profitiraju porodice i prijatelji. Što je s potrebama građana RS?”, pitali su iz američke ambasade.

U kratkom videu objavljenom na službenom X nalogu Američke ambasade podsjeća se na ranije objavljene dokumente, koji se odnose na aktivnosti porodice predsjednika RS Milorada Dodika i kompanija koje su omogućile Dodikove aktivnosti i prikrivene tokove prihoda, a što je dovelo do sankcija Američke administracije.

Podsjećamo, u oktobru 2023., Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD na listu je uvrstio dvije osobe i četiri kompanije koje čine jezgru mreže podrške posebno označenog državljanina i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pripadnici ove mreže, među kojima su Dodikova punoljetna djeca, omogućavaju nastavak Dodikovog korumpiranog djelovanja u bosanskohercegovačkom entitetu RS, što mu omogućava da izvlači javna sredstva iz RS s ciljem sopstvenog bogaćenja i bogaćenja njegove porodice na račun građana BiH i funkcionalnih vlasti u zemlji, saopšteno je tada iz Ambasade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...