SAŠA MAGAZINOVIĆ ZA SB": "Neću podržavati hajku na medije i novinare, radi se o opasnoj pojavi"

Podsjećamo, i sam Magazinović je bio izložen etiketirenju srbijanskih režimskih medija koji su ga nazivali "podobnim sarajevskim Srbinom".

  • Vijesti

  • 28. Jul. 2024  28. Jul. 2024

  • 2

Šef Kluba Socijaldemokratske partije BiH u državnom parlamentu Saša Magazinović uputio je riječi podrške redakciji "Slobodne Bosne" povodom kampanje srbijanskih medija bliskih vlastima Srbije protiv “Slobodne Bosne”, te hajke i etiketiranja našeg medija kao “islamističkog”  i “džihadističkog”.

"Nikada nisam i nikada neću podržavati hajku na medije i novinare jednako kao što nikada nisam, niti ću podržavati planiranu i orkestriranu diskvalifikaciju bilo koga od strane medija. Ni političari ni mediji nisu tu da presuđuju, za to postoji sud. Kada politike koriste medije da bi se obračunavali sa drugim medijima ili političarima, radi se o opasnoj pojavi sa posljedicama izuzetno štetnim po društvo kojoj smo dužni suprotstaviti se", rekao je Magazinović za "Slobodnu Bosnu".

Podsjećamo, i sam Magazinović je bio izložen etiketirenju srbijanskih režimskih medija koji su ga nazivali "podobnim sarajevskim Srbinom".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...