RAMO ISAK POSJETIO KOMPANIJU AC-UNITY GORAŽDE: Namjenska industrija Bosne i Hercegovine ima veliki potencijal

Isak je čestitao Bekti na učešću na vodećem međunarodnom sajmu odbrane i sigurnosti Eurosatory u Parizu.

  • Vijesti

  • 30. Jul. 2024  

  • 1

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas bosanskohercegovačku kompaniju namjenske industrije AC-Unity Goražde gdje je sa vlasnikom kompanije Redžom Bektom razgovarao o projektima i planovima te kompanije.

Isak je čestitao Bekti na učešću na vodećem međunarodnom sajmu odbrane i sigurnosti Eurosatory u Parizu na kojem je predstavljen novi proizvod kompanije AC-Unity Goražde, pištolj Bekto .22 LR. Također je pohvalio trud, zalaganje i kapacitete koje su članovi porodice Bekto uložili u razvoj kompanije koja promovira našu državu Bosnu i Hercegovinu i Bosanskopodrinjski kanton, a istovremeno su i društveno odgovorni prema ustanovama, udruženjima, pojedincima koje na različite načine podržavaju. 

Bekto je zahvalio ministru Isaku na posjeti, upoznao ga sa projektima koje planiraju realizirati u narednom periodu, kao i započetim projekatima. Pohvalio je zalaganje i trud federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka koje poduzima na unapređenju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

Isak je istakao da namjenska industrija Bosne i Hercegovine ima veliki potencijal i da je ulaganje u njen razvoj od višestruke koristi, te dodao da podržava investicije u BiH koje doprinose ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine, a samim tim i povećanju stope zaposlenosti.

AC-Unity je kompanija, licencirana za proizvodnju i promet vojnog oružja i municije. Također su specijalizirani za proizvodnju standardnih dijelova i naknadno označenih proizvoda za različito malokalibarsko oružje, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...