MARINIKA TEPIĆ U NEVJERICI: „Vučić više ne nudi referendum od litijumu, nego o sebi, znači da propada…“

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na X-u je ocijenila da je „Vučić podigao ulog na maksimalno“.

  • Regija

  • 02. Avg. 2024  

  • 0

Opozicioni političari reagovali su na obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, između ostalog, od teme o litiju (protiv čijeg rudarenja protestuje veliki broj građana Srbije) došao do referenduma o sopstvenom opozivu.

-Predsjednik Srbije po običaju svojim teatralnim obraćanjem javnosti opet zamajava građane – ovoga puta najavom lažnog referenduma o svom opozivu, poručio je narodni poslanik iz Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Aleksandre Vučiću, nisi tema ti! Hiljade građana ti sa ulica širom zemlje poručuje – ‘U Srbiji neće biti kopanja litijuma!’ Nikakve garancije niti lažne javne rasprave ti neće pomoći da oteraš meštane Gornjih Nedeljica iz svojih kuća. Proterivanje Rio Tinta, ukidanje projekta ‘Jadar’ i trajna zabrana kopanja litijuma na teritoriji cele Srbije – za to će se građani ove zemlje izboriti“, poručio je Jovanović, naglasivši da „rudnika neće biti“.

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na X-u je ocijenila da je „Vučić podigao ulog na maksimalno“.

„Više ne nudi referendum o rudniku litijuma, nego o sebi! Znači po istraživanjima mu propada rederendum o rudniku litijuma, pa je založio sebe! Predsednik države se poistovetio sa privatnom kompanijom! A la Gvatemala i United Fruit? Čitajte o tome…“, navela je ona.

Predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je večeras da referendum o opozivu, koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio opoziciji – ne postoji.

Grbović je na društvenoj mreži X naveo da Vučić traži 75 potpisao opozicionih poslanika, dok će on obezbjediti ostatak do dvije trećine neophodne za opoziv predsjednika.

„Uslov koji se tiče kršenja Ustava ne pominje, to se valjda podrazumeva. I to će da nam obezbedi. Ali pominje referendum o opozivu, koji ne postoji. Najbolji student prava u istoriji. Moraće izgleda i neki master da upiše, greota je da se ovako bruka“, napisao je predsjednik PSG.

Vučić je izjavio da ne odustaje od projekta litija u dolini Jadra, uz ocjenu da opoziciji ne smeta to, nego on lično, i ponudio raspisivanje referenduma o opozivu predsjednika, ukoliko opozicioni poslanici u Skupštini Srbije prikupe bar 70 potpisa.

„Mislite da ću da držim vlast po svaku cenu? Da ne biste razvlačili ovaj narod, da nam ne biste uništavali turističku sezonu, nemojte da se maltretirate da gubite vreme. Podnesite zahtev vas 70, 75, 80, obezbediću vam ja ostatak potpisa i idemo na referendum o opozivu predsednika“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...