"MA, SRAM DA VAS BUDE...": Žestok okršaj na društvenim mrežama Marinike Tepić i Ane Brnabić, pljušte optužbe...

-Ako zaista vjerujete u ovo što ste napisali, iskreno sam zabrinuta za vas i da vam je razum potpuno pomućen, poručila je Tepić.

  • Regija

  • 15. Jul. 2024  

  • 0

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, poručila je da je sramota što predsjednica skupštine Srbije Ana Brnabić opoziciji pripisuje govor mržnje i huškanje, dok sa najviših državnih funkcija već godina predstavnici vlasti najstrašnije vrijeđaju opoziciju. -Ma sram da vas bude, Ana Brnabić. Nama biste sada da pripišete govor mržnje, huškanje, dehumanizaciju Godinama sa najviših državnih funkcija, kao i vaš Šef i SNS jurišnici, govorite da smo ološ, govnari, šljam, bednici, protuve, bolesnici, lešinari… nacisti, ustaške sluge, izdajnici i strani plaćenici, mrzitelji Srbije i svega srpskog, Kurtijevi izvršioci… Belivukova opozicija, plaćenici mafije.. Godinama tražimo da prestanete sa hajkom, da se obuzdate od progona neistomišljenika u Skupštini, u obraćanjima javnosti, u tabloidima i režimskim medijima, da se zaustave medijske fabrike zla i užasavajuća propaganda protiv kritičara režima. Ako zaista verujete u ovo što ste napisali, iskreno sam zabrinuta za vas i da vam je razum potpuno pomućen, poručila je Tepić. 

Podsjetimo, Brnabić je nakon atentata na Donalda Trumpa objavila da okidač nikada ne povuku oni koji su inspiratori, već oni koji su mentalno labilniji, „ekstremisti“ sa margina društva – u svojim glavama „borci za pravdu“.

„Oni su, ipak, kao i sam pištolj, snajper, ili nešto treće, samo oruđe u rukama svesne ‘elite’ koja ih svakodnevno poziva da to urade, svakodnevno inspiriše, svakodnevno ih zagovara. Jer šta je loše u tome da ubijete ‘nepomenika’, ‘Hitlera’, ‘Šefa organizovane kriminalne grupe’, ‘lobistu međunarodnih multinacionalnih kompanija, a protiv interesa sopstvene zemlje i naroda’, ‘bolesnika'“, poručila je Brnabić.

Na odgovor Marinike Tepić Brnabić je napisala da ona „gospođu nije pomenula“ i da je dobro što se sama prepoznala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...