NOVA IZNENAĐENJA U AUGUSTU: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana…

Pad vrijednosti temperatura zraka očekuje se od 18. augusta

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2024  

  • 0

Od petka uz dotok tople zračne mase sa juga, te dominacije polja izjednačenog zračnog pritiska, duži vremenski period atmosfera će biti stabilna što će uvjetovati, sunčano i toplo vrijeme u našoj zemlji. Samo lokalno, može doći do formiranja konvektivne oblačnosti i povremenih slabijih pljuskova, posebno krajem iduće sedmice i to na zapadu i jugozapadu Bosne. Natprosječno visoke temperature zraka očekuju se narednih 15 dana, a najtopliji period izgledan je od 10. do 17. augusta.

Očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretaće se od 18 do 24, u Hercegovini od 22 do 27 °C i maksimalnim širom zemlje od 31 do 36 °C, a na krajnjem jugu i sjeveru sparnije i toplije sa temperaturom do 39 °C.

Od 10. do 17. augusta jutarnje temperature zraka u Bosni očekuju se od 20 do 25 u Hercegovini od 23 do 28, danju u Bosni između 32 i 37 °C na jugu i krajnjem sjeveru do 40 °C.

Pad vrijednosti temperatura zraka očekuje se od 18. augusta. Tokom jutra u Bosni sa temperaturama od 13 do 18, u Hercegovini od 17 do 22, danju u Bosni i Hercegovini od 28 do 33 °C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...