NA APELE IZ RS-a ZA POMOĆ HELIKOPTERA SRBIJE: Konaković poručio da se prvo obrate institucijama naše zemlje

Na apele iz RS-a oglasio se ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković poručivši da se prvo treba obratiti institucijama naše zemlje.

  • Politika

  • 11. Avg. 2024  

  • 2

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite RS Boris Trninić upozorio je da u Nacionalnom parku "Sutjeska" na lokalitetu Tjentišta gori stoljetna crnogorična šuma i da je neophodno hitno angažovanje helikoptera za gašenje požara Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srbije kakao bi pomogao Helikopterskom servisu RS i ljudstvu angažovanom na terenu.

Na apele iz RS-a oglasio se ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković poručivši da se prvo treba obratiti institucijama naše zemlje.

"U stalnom smo kontaktu ministar Zukan Helez i ja. Helikopteri Oružanih snaga BiH su spremni za intervencije i gašenje požara u svakom dijelu naše zemlje.

Pokazali su efikasnost i vještine u proteklim sedmicama. Apelujemo na sve odgovorne osobe u našoj zemlji da se obraćaju prvo našim snagama i institucijama, a tek nakon toga institucijama drugih zemalja. Tamo gdje ne možemo odgovoriti sami možemo svi zajedno zatražiti dodatnu pomoć", poručio je Konaković na društvenim mrežama. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...