KONAKOVIĆ U AKCIJI: "Ja pozivam da dođu, neka kažu šta od ovoga nije istina...."

Oni, kad god se nešto desi, lešinare nad tim i prave spektakl. Imate UKC Tuzla, tu im nije stalo do ljudskih života, već do toga ko će biti direktor, šef neke klinike i čiji aparati će se kupovati“, kazao je Konaković.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2024  

  • 2

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković boravio je u posjeti Tuzlanskom kantonu gdje je održao sastanke sa rukovodstvom NiP-a, kandidatima za općinska vijeća i načelničke pozicije te je učestvovao na predizbornim skupovima. 

Narod i Pravda je i u Tuzli oficijelno otvorila svoju kampanju. Iako su za samo nekoliko glasova prije četiri godine ostali izvan Gradskog vijeća Tuzla, sa entuzijazmom su ušli u ovogodišnju kampanju, a ljestvicu su podigli visoko.

Konaković je posjetio i organizaciju NiP-a u Kalesiji. Prije četiri godine NiP je izborio dva mandata u OV Kalesija, a mandat završavaju sa četiri vijećnika. Za ovogodišnje izbore imaju i kandidata za načelnika te smatraju da će popraviti rezultat sa prethodnih izbora, ali i osvojiti načelničku poziciju.

„Mi se moramo vratiti na argumente, na fakte, činjenice. I ja pozivam da dođu, neka kažu šta od ovoga nije istina. Puno bolje upravljamo procesima, imamo ozbiljne planove i trebaju nam ozbiljni rezultati, posebno u Tuzlanskom kantonu. Uporedite i ta dva kantonalna procesa, famozni ponder za Kanton Sarajevo je ukinut, smanjen, šta se popravilo u Tuzlanskom kantonu? Sada ta vlast u Tuzlanskom kantonu ima desetine miliona maraka više nego prije. Osjetite li ijednu promjenu i poboljšanje? Vlada Kantona Sarajevo gdje Narod i Pravda vodi procese osigurala je subvencije za vrtiće za svu djecu, besplatne udžbenike za svu djecu od prvog do devetog, razreda, ukinuli smo liste čekanja za stanove za šehidske porodice i porodice poginulih boraca, posao smo toj kategoriji osigurali. Imamo nove tramvaje nakon 40 i novu prugu nakon 60 godina, novu prugu prema Hrasnici, trolejbuse nove i obnavljamo trolejbusku mrežu prema Vogošći...

Ovdje, u ovim trgovinama, gdje se kupuju ruke, građani nisu osjetili nikakav napredak. Pogledajte sigurnosnu situaciju u Tuzlanskom kantonu, imate Gradačac kao fenomen, femicid... Mi nismo lešinarili i nismo tu vlast optuživali za svaki izgubljeni život jer to nije objektivna i zdrava politika. Oni, kad god se nešto desi, lešinare nad tim i prave spektakl. Imate UKC Tuzla, tu im nije stalo do ljudskih života, već do toga ko će biti direktor, šef neke klinike i čiji aparati će se kupovati“, kazao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...