NEŠIĆ S TJENTIŠTA PORUČIO: “Sarajevo je ponovo ušlo u hodnike političkog nadmudrivanja”

Nešić je kazao da se “nalazimo pred velikim izazovom u borbi protiv požara koji već danima ugrožavaju Nacionalni park ‘Sutjeska’ – jedan od najvažnijih prirodnih resursa BiH”.

  • Politika

  • 15. Avg. 2024  

  • 10

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas je obišao Tjentište i Nacionalni park "Sutjeska", gdje već danima traju napori u borbi protiv požara, uz aktivno učešće nadležnih policijskih agencija i podršku iz Srbije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Nešić je kazao da se “nalazimo pred velikim izazovom u borbi protiv požara koji već danima ugrožavaju Nacionalni park ‘Sutjeska’ – jedan od najvažnijih prirodnih resursa BiH”.

“Ponosan sam na angažman naših policijskih agencija i nadležnih tijela i posebno zahvaljujem Republici Srbiji na njihovoj nesebičnoj pomoći u ovim kritičnim trenucima. Ovaj zajednički napor pokazuje koliko je važno da budemo solidarni i ujedinjeni kada se suočavamo s ovakvim katastrofama, jer priroda ne poznaje granice, kao ni našu obavezu da je sačuvamo za buduće generacije”, kazao je Nešić.

Dodao je da je, nažalost, ovaj požar još jednom na površinu izbacio sve paradokse Bosne i Hercegovine.

“Umjesto da se odmah angažuje sva raspoloživa pomoć iz Srbije, kao bratske zemlje, političko Sarajevo ponovo je ušlo u hodnike političkog i nacionalnog nadmudrivanja. Cijena takvih bespotrebnih rasprava plaća se štetom u našem nacionalnom parku. Pitam se, da li bi se isto desilo da je u pitanju bila pomoć iz Turske, na primjer”, kazao je ministar.

Napominje da nije u pitanju samo borba za spašavanje šuma i ekosistema, već borba za sigurnost i zdravlje građana.

“Zato ćemo nastaviti da pružamo maksimalnu podršku svim timovima na terenu i raditi na jačanju saradnje između naših država u ovim i sličnim situacijama. Ovim putem apelujem na sve građane da budu oprezni i odgovorni kako bismo zajedno prevenirali daljnje širenje požara i očuvali naše dragocjeno prirodno naslijeđe”, dodao je Nešić.

Ministarstvo sigurnosti BiH nastavlja da prati situaciju i koordinira sve aktivnosti na terenu kako bi se požar što prije stavio pod kontrolu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...