OD "ČETNIKUŠO BLIŽI TI SE KRAJ" DO ISTOMIŠLJENIKA: Razotkriva se prijateljska zavjera (VIDEO)

Osumnjičeni Vladimir Stanimirović je rekao da nema ni motiv, ni razlog da prijeti Sanji Vulić koja mu je dugogodišnji prijatelj, politički partner i istomišljenik, kao ni Nešiću koga je vidio samo dva puta, a ni Kariću koga, kako je rekao, ni ne poznaje

  • Politika

  • 24. Avg. 2024  

  • 0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine sumnjiči Vladimira Stanimirovića da je prije dva mjeseca, odnosno 25. juna u 21:45 ubacio u poštansko sanduče u Doboju 3 pošiljke, odnosno 3 pisma,...

Između ostalog da je njima Sanji Vulić, šefici poslaničkog kluba SNSD-a u Predstabničkom domu Parlamenta BiH, prijetio riječima, "četnikušo bliži ti se kraj", dok je Nenadu Nešiću, ministru bezbjednosti BiH, prema tvrdnjama Tužilaštva poslao pismo u kom se navodi da će Nešiću i Sanji Vulić "uskoro dosuditi Allah", da ih džabe prate gorile i da niko od noža nije pobjegao, prenosi BN televizija.

Treće pismo je naslovljeno na direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u kome prema dokazima i tvrdnjama koje su iznijeli, Stanimirović traži od direktora Direkcije Enesa Karića da oduzme pratnju Nešiću i Vulićevoj, jer mu smetaju i naziva Karića "bratom po Allahu".

Tužiteljka Biljana Golijanin je naglasila da je izuzet snimak video nadzora iz pošte u Doboju, te da su na osnovu toga, izjave jednog službenika pošte i izjava Nešića i Vulićeve koju su dali u SIPI pokrenuli istragu koja je dovela do hapšenja Stanimirovića.

Ona je navela i da je upravo Sanja Vulić identifikovala Stanimirovića na pomenutom snimku.

Osumnjičeni Vladimir Stanimirović je rekao da nema ni motiv, ni razlog da prijeti Sanji Vulić koja mu je dugogodišnji prijatelj, politički partner i istomišljenik, kao ni Nešiću koga je vidio samo dva puta, a ni Kariću koga, kako je rekao, ni ne poznaje.

On je rekao da jeste te noći slao pošiljke, ali ne njima...

Njegov branilac Draženko Lukić je na ročištu rekao da Tužilaštvo sumnjiči Stanimirovića samo na osnovu pretpostavki i da nema konkretne dokaze, već samo svjedočenje službenika pošte u Doboju koji je, kako je rekao Lukić, samo kazao da je osumnjičeni vjerovatno poslao sporna prijeteća pisma.

Šta je pozadina cijele ove priče, Tužilaštvo će pokušati da otkrije u nastavku istrage...

Najavili su vještačenje telefona i laptopa koji su izuzeti od Stanimirovića, saslušanje svjedoka, radnika u pošti i drugih koji su te noći slali pošiljke, kao i provjeru otisaka prstiju na spornim pošiljkama.

Oni su inače zatražili mjesec dana pritvora za Stanimirovića, jer smatraju da bi mogao da uništi ili prikrije dokaze, te da utiče na svjedoke...

Inače, branilac osumnjičenog je rekao da je Sanja Vulić, nakon što je Stanimirović identifikovan, tražila da ponovo da izjavu u SIPI, jer je navodno shvatila da se radi o njenom prijatelju i da više ne osjeća strah za svoju bezbjednost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...