SLOBODAN VASKOVIĆ OTKRIVA PODLE IGRE: "Vulić i Nešić nagovorili Stanimirovića da im pošalje prijetnje kako bi mogli tvrditi da su 'ugroženi' u Sarajevu"

Da li su Nešić i Vulićka nagovorili Stanimirovića da im “zaprijeti”, kako bi pokazali da su “ugroženi”, a nakon što je uhapšen čine sve da ga oslobode teških optužbi za ugrožavanje bezbjednosti

  • Politika

  • 24. Avg. 2024  

  • 0

Vladimir Stanimirović, direktor Centralne harmonizacijske jednice Ministarstva finansija je uhapšen zbog upućivanja prijetnji ministru sigurnosti BiH i članu državnog parlamenta. Iz tužilaštva BiH je za Oslobođenje potvrđeno da se radi o ministru Nenandu nešiću, dok je ime zastupnika i dalje zvanično nepoznanica u javnosti.

Mediji pišu da se radi o zastupnici SNSD-a Sanji Vulić. Međutim, ona i Nešić su izričiti u tome da im Stanimirović nikada nije prijetio. Vulić tvrdi da se dugo poznaje sa Stanimirovićem i da su dobri prijatelji. To potvrđuju i zajedničke slike koje su oboje postavljali na društvenim mrežama.

Također, u javnosti se govori da se radi o prijetnjama u kojima se spominju nož i klanje, a koje su na kabinete Vulić i Nešića stigli prije nešto više od mjesec dana.

Međutim, novinar Slobodan Vasković je iznio zanimljivu pretpostavku da su, navodno, žrtve ovih prijetnji zapravo i naručioci, a da je Stanimirović bio izvršilac.

– Da li su Nešić i Vulićka nagovorili Stanimirovića da im “zaprijeti”, kako bi pokazali da su “ugroženi”, a nakon što je uhapšen čine sve da ga oslobode teških optužbi za ugrožavanje bezbjednosti

Vladimir Stanimirović, direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara, uhapšen je prije nekoliko dana zbog “postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, odnosno prijetnji upućenih ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadu Nešiću i Sanji Vulić, poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Tužilaštvo BiH za Stanimirovića je zatražilo pritvor.

Ono što je zapanjujuće u ovom slučaju jeste činjenica da i Nešić i Vulićka, kojima je Stanimirović prijetio, brane okrivljenog.

Vulićka je nakon što je ranije prijavila prijetnje dobila pojačano obezbjeđenje, a Nešić, također, ima pojačano obezbjeđenje iz istih razloga.

Međutim, umjesto da podrže kažnjavanje Stanimirovića, njih dvoje ga brane.

“Neko sa kim provodim najviše vremena, neko sa kim sam odrasla, ne može mi prijetiti niti me ugrožavati. Vladimir Stanimirović je posljednja osoba na svijetu koja bi tako nešto pomislila, a kamoli učinila,” izjavila je Vulić.

Nešić je rekao u da ne vjeruje da uhapšeni Stanimirović ima bilo kakve veze sa prijetnjama upućenim njemu i šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanji Vulić.

Nešić je još dodao da je Stanimirovića upoznao preko Sanje Vulić, koji je njen dugogodišnji prijatelj, i da sa njim nikada nije imao nikakav sukob, probleme, niti zajedničke poslove.

Ubijeđen sam da su upravo njih dvoje nagovorili Stanimirovića da im pošalje prijetnje kako bi mogli tvrditi da su “ugroženi” u Sarajevu, a da je naivac Stanimirović pristao na to. I završio iza rešetaka zbog “postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, odnosno prijetnji upućenih ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadu Nešiću i Sanji Vulić, poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH”.

Istraga će sve otkriti i Tužilaštvo BiH u ovom slučaju mora ići do kraja kako bi se utvrdilo da li se ovakvim “šibicarskim” trikovima pokušava usložniti bezbjednosna situacija u BiH.

Posebno je u cijeloj priči važna činjenica da se Stanimirović i Vulićka nisu razdvajali, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...