U LAŽI SU KRATKE NOGE: Ministar Nešić dotaknuo dno, nakon što je otkriveno da je slagao za napad u Sarajevu, javio se iz…

Nakon potvrde iz MUP-a KS, Nešić se oglasio na Instagramu.

  • Politika

  • 22. Avg. 2024  

  • 3

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić jučer je izmanipulirao javnost da je napadnut u Sarajevu.

Naime, on je izmislio priču da je jedan vozač presjekao put službenim automobilima u kojem se on nalazio.

Iz MUP-a KS su ustanovili da je vozač K.H. (47) samo izvršio radnju preticanja, te da nema elemenata krivičnog djela.

Nakon potvrde iz MUP-a KS, Nešić se oglasio na Instagramu gdje je rekao da je on borac za Republiku Srpsku!

„Evo me na putu za Banja Luku nakon današnjeg incidenta. Neki će reći da je bilo ovako, neki će reći da je bilo onako. Nisam čovjek koji se plaši, niti pravim od sebe žrtvu. Ali sam isto tako čovjek koji će sve učiniti za Republiku Srpsku.

Za Republiku Srpsku vrijedi život dati. Sve ću uraditi za Republiku Srpsku i srpski narod”, poručio je Nešić.

Inače, nakon što je ministar Nenad Nešić obmanulo javnost, a MUP KS ustanovio da nije počinjen nikakav prekršaj, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

“Nenad Nešić je čovjek koji je naučio voziti se nekvalitetnim putevima gdje su vozači prinuđeni, zbog vlastite sigurnosti, voziti sporije. Za to su naravno krive vlasti u bh. entitetu RS koje ne investiraju u putnu infrastrukturu. Što je naravno žalosno i čemu se ne trebamo radovati jer je bh. entitet RS naša zemlja.

Upravo zbog takvih navika Nešiću se vožnja u njegovom glavnom gradu – Sarajevu – čini prebrzom. Čuo sam priču kako je Nešić jedne prilike panično urlao „ubistvo, ubistvo, upomoć“ kada je vozilo na semaforu stalo u traku do njegove. Sva sreća uspjeli su ga smiriti i objasniti mu da ga niko ne želi ubiti već da jednostavno u Sarajevu postoje četiri saobraćajne traka namijenjene vožnji u istom smjeru.

I to nije ništa, za radare je mislio da su kućišta za golubove, a za SPARTA kamere da su uređaji koji radioaktivno zrače funkcionere SNSD-a i DNS-a kada dolaze na posao u Sarajevo”, poručio je Isak.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...