VUKANOVIĆ NA TRAGU NEVIĐENOG SKANDALA: Nova operacija prebacivanja miliona u Zagreb u režiji....

Luka Petrović i čelnici Elektroprivrede Republike Srpske nedavno su boravili u Zagrebu, a vjerovatno da je iza kulisa u četiri oka pao dogovor o raspodjeli kolača, tvrdi Vukanović.

  • Politika

  • 20. Avg. 2024  

  • 0

I dok sa jedne strane Elektroprivreda Republike Srpske ne plaća porez i druge obaveze Republici Srpskoj, pa je sa 12,8 miliona maraka posle UNIS-a Fabrike cijevi u stečaju najveći poreski dužnik, ne prestaje bacanje ogromnih svota novaca na razne gluposti i prebacivanju miliona u inostranstvo, a jedna od tih operacija je novi milionski „posao“ sa firmom iz Zagreba koja treba da radi Idejni projekat Kongresnog centra u Dužima. Radi se o novoj šemi za manipulaciju građanima ali i izvlačenje novca iz Elektroprivrede RS, tvrdi zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

alt

-Čak 100.000 maraka dobili su Zagrepčani od Elektroprivrede RS na konkursu proljetos, što je ogromna cifra jer je prije nekoliko godina za sličan konkurs za kompleks na Crkvini nagrada bila 10.000 maraka. Luka Petrović je odlučio da otvori kesu do kraja jer je Idejni projekat planirao da plati 2,34 miliona maraka sa PDV-om. To je ogroman novac za Idejni projekat, Luka je cijena na tržištu do 5 KM po metru kvadratnom, jer bi onda gotov revidirani projekat koštao skoro 10 miliona a Kongresni centar najmanje 50 miliona maraka!

alt

Tender je namješten Zagrepčanima, jer su tako postavljeni uslovi, a po mojim saznanjima posao će dobiti grupacija firmi Radis i ARGU studio  iz Zagreba, koji je osnovao Marko Gusić. Nevjerovatno je da posao vrijedan 2,34 miliona maraka namjeravaju da daju firmi iz Zagreba koja ima svega dva radnika i godišnji promet od svega 50.000 eura, a uslove su tako namjestili tako da su eliminisani svi projektni biroi iz Republike Srpske.

alt

Luka Petrović i čelnici Elektroprivrede Republike Srpske nedavno su boravili u Zagrebu, a vjerovatno da je iza kulisa u četiri oka pao dogovor o raspodjeli kolača, tvrdi Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...