KRIŠTO U OPROŠTAJNU POSJETU PRIMILA JOHANNA SATTLERA: Reformski procesi moraju nastaviti dinamiku

Predsjedateljica Krišto zahvalila je veleposlaniku Sattleru za odličnu suradnju koju su imali, naglasivši njegovu osobnu ulogu kao specijalnog predstavnika EU-a koju je imao na europskom putu naše zemlje.

  • Vijesti

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

  • 0

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i specijalni predstavnik EU-a u BiH Johann Sattler susreli su se danas u Sarajevu. Veleposlanik Sattler, naime, napušta poziciju posebnog predstavnika EU-a u BiH te je današnji susret bio oproštajne prirode.

Predsjedateljica Krišto zahvalila je veleposlaniku Sattleru za odličnu suradnju koju su imali, naglasivši njegovu osobnu ulogu kao specijalnog predstavnika EU-a koju je imao na europskom putu naše zemlje.

“Dijalog i predanost radu Vijeća ministara i predstavništva EU-a u BiH pokazali su se kao važan okvir suradnje da Bosna i Hercegovina dođe do povijesnog zelenog svjetla za otvaranje pregovora, kao ključnog preduvjeta prema punopravnom članstvu u EU-u. Reformski procesi koje je aktualni sastav Vijeća ministara, na čelu s predsjedateljicom Krišto, započeo moraju nastaviti dinamiku i kontinuitet”, istaknuto je na današnjem susretu.

Otvorena politička pitanja poput Izbornog zakona BiH bit će jednako važna u cjelokupnom procesu implementacije šireg seta europskih zakona i normi, izdvojila je predsjedateljica Krišto.

Na kraju današnjeg susreta predsjedateljica Krišto je još jednom zahvalila veleposlaniku Sattleru na ulozi koju je obnašao te mu poželjela sreću i
uspjeh u nastavku diplomatske karijere, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...