INTERVENCIJA SPECIJALACA U CENTRU SPLITA: Kriminalac se upecao u policijskoj zasjedi zbog iznude bivšeg policajca

Specijalna policija je danas oko podneva intervenisala u Turističkoj palači u centru Splita. Došli su na dogovoreni sastanak između već osuđivanog lokalnog kriminalca i njegove žrtve koja se obratila policiji za pomoć zbog iznude, piše Dalmatinski portal.

  • Regija

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

  • 0

Policajci su pričekali da se obavi primopredaja inkriminirajućeg materijala te su potom stupili u akciju. Brzo su svladali 31-godišnjeg osumnjičenog i priveli ga u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Osumnjičeni muškarac je više puta prijavljivan za brojna kaznena djela, uključujući posjedovanje oružje i drogu. Njegova žrtva je bivši policajac.

Splitsko Državno odvjetništvo je protiv danas uhapšenog muškarca krajem 2022. podignulo optužnicu zbog toga što je kod njega pronađeno 33 kilograma marihuane, piše Dalmatinski portal.

Branio se da je imao 100, 200 grama, a da za ostatak nije znao da ima dovoljnu količinu THC-a.

U to vrijeme je bio na služenju zatvorske kazne od godine dana i 10 mjeseci zbog dilanja kokaina i držanja oružja. Policija mu je u stanu i u autu pronašla MGV strojnicu s prigušivačem sa okvirima od 160 metaka. Osim toga, našli su mu i dva pištolja Beretta sa okvirima.

U septembru prošle godine optužen je za nanošenje teške tjelesne povrede u pokušaju jer je muškarca dva puta udario bejzbol palicom po glavi. Traži se opoziv ranije uvjetna osude te jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine, piše Dalmatinski portal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...