ŠTA SE IZA BRDA VALJA: Radovanović razotkrio Vučića -"On je vješt manipulator, jasno je šta planira..."

Kako bi rekli mediji nezavisni od njegove volje, nije „dizao migove“, kao ranije, niti se mnogo bunio protiv takvog čina kosovskih vlasti.

  • Regija

  • 11. Sep. 2024  

  • 1

Sa preseljenjem kancelarije Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije u Loznicu, kako bi pričao sa narodom o problemima i navodno dobrim stranama iskopavanja litija po ovdašnje društvo, u tom kraju, Albin Kurti, premijer Kosova, krenuo je u akciju konačnog zatvaranja srpskih paralelnih institucija na Kosovu.

Kosovska vlast ušla je u gotovo sve ustanove nad kojima nije imao ingerencije i dao konačni udarac kontroli zvaničnog Beograda na sjeveru Kosova.

Za to vrijeme, predsjednik Srbije se bavio potpuno drugim stvarima. Kako bi rekli mediji nezavisni od njegove volje, nije „dizao migove“, kao ranije, niti se mnogo bunio protiv takvog čina kosovskih vlasti.

-Vučić je vešt manipulator i svrha njegovog bavljenja politikom jeste održavanje na vlasti po svaku cenu i bez obzira na sve. Tehnologija vladanja od koje ne odstupa svodi se na kupovinu vremena do nekog sledećeg problema, kao ona dečja igrica u kojoj je potrebno stubić koji iskoči iz rupe čekićem vratiti u istu, ali istovremeno iz naredne rupe iskače sledeći…, kaže za Danas Bogdan V. Radovanović, narodni poslanik Zeleno-lijevog fronta, poslaničke grupe koja je inicirala posebnu sjednicu Skupštine Srbije o iskopavanju litija.

Kako dodaje, najavljeno otvaranje rudnika litija u dolini Jadra pokušao je da amortizuje farsičnom javnom debatom u kojoj tvrdi da nije vrijeme za iskazivanje zabrinutosti jer se neće kopati još dve godine, a opasno zaoštravanje situacije na sjeveru Kosova navodnim ozbiljnim mjerama i zahtjevima koje će saopštiti u roku od tri dana.

-Pa će sada ozbiljan otpor naroda prema projektu Rio Tinta malo da stavi na stand by, zarad problema koji imaju naši sunarodnici na KiM. Obe situacije su preozbiljne i izuzetno važne, a posledice su porazne politike ove vlasti i Vučić od toga neće moći da pobegne. Problem je u tome što su Vučić i SNS u prethodnih 12 godina Srbiju pretvorili u deponiju problema prepunu žarišta koja s vremena na vreme planu u vidu ozbiljnih požara, kao užička deponija Duboko, Vinča ili deponija u Kraljevu. Ono što je činjenica jeste da mu narod više ne veruje, kaže on.

-Kao što sada tvrdi da će biti loš policajac Rio Tintu, a svi shvataju da na taj način zapravo brani njihov projekat, tako je svojevremeno tvrdio da se neće kandidovati za predsednika, pa se kandidovao, da niko nije rekao da je korona najsmešniji virus u istoriji, a rečeno je… Ali i da nikad neće dati Gazivode, pa je dao, zaključuje Bogdan V. Radovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...