MUAMER BANDIĆ IZ STRANKE ZA BiH: "Oktroisanoj vlasti u Sarajevu je bliži Beograd od Sanskog Mosta"

Bacit će svi vlastodršci neko prigodno saopćenje, izraziti žaljenje i zatim otrčati na novi red slikanja sa zvijezdama, dok će svekolika tragedija malih bosanskohercegovačkih sredina poput Sanskog Mosta ostati zaboravljena sve do novog manijakalnog pohoda.

  • Mini market

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Zločin u Sanskom Mostu ogolio je u potpunosti svu tragediju naše surove stvarnosti i dubinu raspada našeg društva. Ovaj tragičan i bolan slučaj nije tek izolovani incident, već jedan u nizu sličnih monstruoznih dešavanja, koja pokazuju da je državni i društveni sistem u kojem živimo potpuno urušen.

I dok nam država doživljava kolaps u svim sferama, sluđeni građani, poput kauboja s divljeg zapada, uzimaju "pravdu" u svoje ruke. Nekada bi ovo možda bio stih neke od pjesama "Zabranjenog pušenja", a danas je to naša sumorna svakodnevnica, koja izgleda kao da je na naše ulice sišla sa platna nekadašnjeg Kina "1. maj", piše zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić za novinsku agenciju Patrija.

Nemojte ni slučajno pomisliti da pasus iznad brani ili opravdava bilo koga, naprotiv, ovo je kritika svih nas - i građana i političara, koji smo podbacili u izgradnji uređenog i pravednog društva.

Dalje, dešavanja u Sanskom Mostu isto tako pokazuju potpunu otuđenost između centra i periferije u našem društvu. U Sarajevu je trenutno SFF, i sve kamere i sva društvena pažnja je okrenuta crvenom tepihu i zabavi, tako da je monstruozni zločin u Sanskom Mostu za društvenu i političku "kremu" naše države nemila, ali ipak tek drugorazredna vijest.

Bacit će svi vlastodršci neko prigodno saopćenje, izraziti žaljenje i zatim otrčati na novi red slikanja sa zvijezdama, dok će svekolika tragedija malih bosanskohercegovačkih sredina poput Sanskog Mosta ostati zaboravljena sve do novog manijakalnog pohoda.

Pratite svi da li će, ako ne Vijeće ministara BiH, onda barem oktroisana Vlada Federacije BiH proglasiti Dan žalosti, kao čin pijeteta i žalovanja za nevinim žrtvama u Sanskom Mostu. S novim automobilima red bi bio da, ako ne premijer, onda barem neko od ministara posjeti Sanski Most i zaboravljenu Krajinu jer je to najtvrđi i najhrabriji dio Bosne i Hercegovine.

Iskreno se nadam da trenutnoj nametnutoj i otuđenoj vlasti nije bliži Beograd od Sanskog Mosta. Barem ne bi trebao biti s novim i preplaćenim "sredstvima za rad"!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...