4. KOLO WWIN LIGE BiH: Radnik u Bijeljini savladao Velež u utakmici koja će sigurno biti kandidat za najbolju u sezoni

Radnik i Velež odigrali su jednu od najboljih utakmica koje Premijer liga BiH pamti, a i jedan i drugi tim uglavnom su igrali otvoreno te se ono što su priredili može nazvati istinskim spektaklom.

  • Sport

  • 24. Avg. 2024  

  • 0

Radnik je danas u Bijeljini u susretu 4. kola Wwin lige BiH rezultatom 4:3 savladao Velež, čime je nastavio sa impresivnim partijama u povratničkoj sezoni u Wwin ligu BiH.

S obzirom na čijenicu da se Premijer liga BiH od naredne sezone skraćuje na deset klubova, Radnik je od dana kada je osigurao povratak u elitu označen jednim od najozbiljnijih kandidata za ispadanje iz lige. Ipak, Bijeljinci se nisu na to osvrtali i od prvog kola nove sezone su se pokazali iznenađujuće dobrim i kvalitetnim.

Radnik je prvo savladao GOŠK u gostima, potom je nadigrao Široki Brijeg i samo je zbog nedostatka sreće osvojio svega bod, a danas je Radnik savladao Velež, jedan od najvećih bh. klubova, koji je u ovu sezonu ušao sa velikim ambicijama.

Radnik i Velež odigrali su jednu od najboljih utakmica koje Premijer liga BiH pamti, a i jedan i drugi tim uglavnom su igrali otvoreno te se ono što su priredili može nazvati istinskim spektaklom, piše Sport1.

Igrala se četvrta minuta kada je Mehanović lijepom loptom u kaznenom prostoru Veleža pronašao Đorđa Pantelića, a ovaj je pogodio za vodstvo Radnika i oduševljenje bijeljinske publike. No, nije radost domaćih predugo trajala. Radnik je diktirao tempo, a nepunih deset minuta nakon što je poveo, golman Nikola Lakić je nepotrebno odugovlačio sa ispucavanjem lopte, u presing je ušao Tino Blaž Lauš i oteo mu loptu, te pogodio za poravnanje.

Već u 17. minuti, Velež je vodio. Loše su domaći branili korner, Hrkać je glavom prebacio na drugu stativu, a tamo je Dino Halilović bio dovoljno priseban da loptu sprovede u mrežu.

Nastupio je period igre u kojem je Velež bio bolji, a Radnik je ponovo uspostavio terensku inicijativu tek u završnici prvog dijela. Najbolji pojedinac utakmice Mirzad Mehanović nakon što se lopta nekoliko puta odbila u kaznenom prostoru Veleža hvata majstorski poluvolej i matira nemoćnog Hadžikića, te se na odmor odlazi pri rezultatu 2:2.

Bio je Radnik bolji tim i u otvorenju drugog poluvremena, a u 55. minuti aktivira se VAR zbog igranja Milaka rukom u svom kaznenom prostoru. Penal realizuje Damjan Krajišnik, te Radnik ponovo dolazi u vodstvo. Ovaj put, Bijeljinci su ga uspjeli udvostručiti. U 69. minuti, Mehanović upisuje još jednu asistenciju, lijepom loptom na drugoj stativi pronalazi Janjića, a ovaj bez problema pogađa za 4:2 i činilo se da je sve gotovo. 

Međutim, nisu tako mislili u Veležu. Tek što je ušao u igru desetak minuta prije kraja meča, Nermin Haskić je pogodio mrežu Radnika i vratio utakmici neizvjesnost. Bilo je 4:3, Velež je imao ponovo šansu da osvoji makar bod, no Radnik je još uvijek bio hrabar i nije se povlačio golmanu u krilo, žargonski rečeno.

Velež je tek u sudijskoj nadoknadi uspio napraviti nešto ozbiljniji pritisak, ali nije uspio ni šutirati ka golu Lakića, pa je meč okončan sa 4:3. Radnik sada ima sedam bodova, a Velež tri boda. Oba tima odigrala su po tri utakmice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...