GLUMAC SERGEJ TRIFUNOVIĆ ZA „SB“ O SEVERININOM SLUČAJU: „Mene je blam što sam građanin zemlje koja se ponaša kao Severna Koreja na tlu Evrope“

"Slobodna Bosna" kontaktirala je Trifunovića koji nam je rekao kako mu nije nimalo prijatno zbog ove situacije.

  • Vijesti

  • 28. Avg. 2024  28. Avg. 2024

  • 1

„Neću u Srbiju dok joj je diktator na vlasti“, poručila je jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji Severina Vučković nakon što je zadržana i ispitivana na srbijanskoj granici čak i o mišljenju o tome da li je u Srebrenici bio genocid, zašto je podržala građanske proteste protiv iskopavanja litija itd.

Severina nije prva koja je prošla kroz ovu neprijatnu situaciju koju ne prolaze ni kriminalci, u ovoj situaciji našle su se i poznate ličnosti iz BiH: folk-pjevačica Selma Bajrami, zatim glumac Feđa Štukan, ali i aktivista, malo "običniji" građanin od javnih ličnosti - Nedim Musić iz Karton revolucije.

Podršku Severini, ranije kolegi Feđi Štukanu, dao je i inače žestoki kritičar režima Aleksandra Vučića – poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović.

"Slobodna Bosna" kontaktirala je Trifunovića koji nam je rekao kako mu nije nimalo prijatno zbog ove situacije.

„Naprotiv, vrlo mi je blamantno što sam građanin zemlje koja se ponaša kao Severna Koreja na tlu Evrope ili neka rasistička Nemačka ili neka komunistička Rusija, Rumunija, pošto se osećam kao da živim u srednjem veku. Mene je blam, eto i toliko o tome“, prokomentirao je Trifunović.

I sam Trifunović kao kritičar vlasti i bivši lider Pokreta slobodnih građana (PSG) imao je, baš kao i neke njegove druge kolege iz javnog života, problema zbog toga što govori u javnosti.

„Naravno da imam i da sam imao, bio sam dve godine u politici. Ne znam šta da vam pričam, o prisluškivanju, praćenju, skidanju para sa računa. To je sada dugačko za celu ovu priču i potpuno nebitno. Ono što je bitno sam vam rekao“, rekao je Trifunović za „SB“.

Na naše pitanje da li misli da se može zaustaviti vlast, od toga da posluša narod za iskopavanje litija pa dalje, Trifunović je prokomentirao:

„Što se tiče kopanja mislim da je vrlo jasno raspoloženje u narodu – da se to ne može desiti!“

(S. H.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...