ZUKAN HELEZ POTPUNO OTVORENO OPTUŽUJE: "Neki političari su se radovali zbog pada helikoptera"

Helez se javnosti obratio putem društvenih mreža, a prozvao je neke političare, koji su se prema njegovom mišljenju, radovali zbog ovog incidenta koji se dogodio na lokalitetu Buturović Polja.

  • Politika

  • 29. Avg. 2024  29. Avg. 2024

  • 2

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, danas se oglasio povodom pada helikoptera Oružanih snaga u Jablaničko jezero.  

Helez se javnosti obratio putem društvenih mreža, a prozvao je neke političare, koji su se prema njegovom mišljenju, radovali zbog ovog incidenta koji se dogodio na lokalitetu Buturović Polja.

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Iako su se neki politički zvaničnici otvoreno radovali zbog pada helikoptera Oružanih snaga BiH i zlonamjerno komentarisali, mi nastavljamo raditi i dalje.

Nesreće se se dešavaju svugdje u svijetu, one su dokaz da se radi. Jedini način da ne doživite nesreću na poslu je da ne radite ništa.

Oružane snage naše zemlje nastavljaju angažman na gašenju požara u našoj zemlji i pomoći civilnom stanovništvu.

Helikopteri OS BiH biće angažovani na gašenju požara u Mostaru i na Bjelašnici. Prema našoj trenutnoj procjeni dovoljan je po jedan helikopter za svako od navedenih požarišta. Ukoliko bude potrebno više helikoptera, biće ih angažovano još.

Ovom prilikom želim da se zahvalim komandantu EUFOR-a generalmajoru Laszlou Sticzu koji je ponudio helikopter EUFOR-a da pomogne u gašenju.

U ovoj dugoj sezoni požara u našoj zemlji, piloti Oružanih snaga BiH su pokazali da su spremni i sposobni izići na kraj sa najtežim izazovima. Pokazali su da građani naše zemlje mogu računati na njih. Hvala im od srca", napisao je Helez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...