OGLASIO SE I ZELENSKI: Desetine ubijenih u ruskom napadu na vojnu obrazovnu ustanovu u centralnoj Ukrajini

Zelenski je u videu rekao da su ruske snage pogodile grad s dvije balističke rakete, oštetivši zgradu Instituta za komunikacije i obližnju bolnicu u regiji Poltava.

  • Evropa

  • 03. Sep. 2024  03. Sep. 2024

  • 0

Najmanje 41 osoba je smrtno stradala, a 180 ih je ranjeno u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad Poltava u utorak, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je u videu rekao da su ruske snage pogodile grad s dvije balističke rakete, oštetivši zgradu Instituta za komunikacije i obližnju bolnicu u regiji Poltava.

Napad se desio u utorak ujutro.

Dodao je da je naredio potpunu i brzu istragu okolnosti napada.

“Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad“, rekao je Zelenski u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ponovio je svoje pozive na veću zapadnu protuzračnu odbranu i pozvao saveznike da dopuste da se njihovo oružje dugog dometa koristi za udare dublje u ruski teritorij kako bi se zaštitila Ukrajina.

“Stalno govorimo svima u svijetu koji imaju moć zaustaviti ovaj teror: sistemi protuzračne odbrane i projektili potrebni su u Ukrajini, a ne u nekom skladištu. Dalekometni udari koji nas mogu zaštititi od ruskog terora potrebni su sada, a ne neko vrijeme kasnije. Nažalost, svaki dan odgode znači gubitak života“, dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...