ZADOVOLJNI USLOVIMA POSLOVANJA U BiH: Njemački investitor u Bosanskoj Krupi planira povećanje proizvodnje

Usmjereni su na izvoz i to prvenstveno tržište Njemačke, Srbije i Hrvatske.

  • Ekonomija

  • 03. Sep. 2024  

  • 0

U okviru Aftercare programa 2024. godine sa Saradničkom mrežom, predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i Grada Bosanka Krupa posjetili su kompaniju Ringspann doo Bosanska Krupa koja posluje u sektoru proizvodnje, preciznije mašinske obrade metala.

Ringspann doo je njemačka investicija, a bavi se CNC mašinskom obradom metala. Aplikacija proizvoda RINGSPANN doo se koristi u raznim industrijskim sektorima, najviše primjenjivim za teške industrije poput rudarske, brodogradnja, termoelektrane, alterantivni izvori dobivanja energije poput vjetroelektrana.

Usmjereni su na izvoz i to prvenstveno tržište Njemačke, Srbije i Hrvatske.

Firma planira povećanje proizvodnih kapaciteta u budećem periodu, kao i povećanje broja zaposlenih.

Sa predstavnicima kompanije se razgovaralo o uslovima poslovanja u BiH i otvorenim pitanjima, kao i o prednostima koje BiH ima kada su u pitanju ulaganja.

Posjećena je i firma u osnivanju Wirex doo Sanski Most, austrijska investicija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...