OŠTAR ODGOVOR RADNIČKOG PREDSJEDNIKU "CRVENE ZVEZDE": “Bacili ste ljagu na našeg trenera!”

Nakon susreta oglasio se i predsjednik crveno-bijelih Mitar Mrkela koji je govorio o nemilim scenama. Na ovom susretu je top eksplodirao pored njihovog defanzivca Vanje Drkušića, a povrijeđen je i Mitar Mrkela koji najvećeg krivca za pomenute stvari vidi u trener Radničkog, Feđi Dudiću.

  • Sport

  • 04. Sep. 2024  04. Sep. 2024

  • 0

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca i Crvene Zvezde odmjerili su snage za vikend u okviru Super Lige Srbije, a taj meč donio je mnogo incidenata.

Slavili su prvaci Srbije sa 1:0, a gol odluke postigao je Mirko Ivanić. Međutim, nekoliko dana nakon susreta još uvijek se priča o pomenutom susretu i incidentima koji su ga pratili.

Nakon susreta oglasio se i predsjednik crveno-bijelih Mitar Mrkela koji je govorio o nemilim scenama. Na ovom susretu je top eksplodirao pored njihovog defanzivca Vanje Drkušića, a povrijeđen je i Mitar Mrkela.

On najvećeg krivca za pomenute stvari vidi u trener Radničkog, Feđi Dudiću.

“Zgrožen sam onim što se dešavalo u Gornjem Milanovcu i situacijom u kojoj se našla Crvena zvezda. Vođa kluba, a očigledno i navijača je veliki dramaturg, Feđa Dudić koji je sjedio na klupi i očigledno odatle, od početka, konstantno i besprimjerno vršio pritisak. Vidio sam njegovu izjavu da neće da priča o utakmici. Je li to on neće o tome što mu ekipa nijednom nije šutnula u okvir gola pa ni teoretski nije mogla da pobijedi ili o tome što su njegovi navijači topovskim udarom izbacili iz igre Zvezdinog štopera, na isti način povrijedili pomoćnog trenera ili bombardovali Zvezdinu ložu topovskim udarima, gdje sam ja izvukao najdeblji kraj? U toj loži je bila i djevojčica od deset godina, koja je tim udarima povrijeđena”, poručio je Mrkela, pa nastavio u istom tonu:

“Ili neće o tome da na onakvom terenu nije moguće ni igrati fudbal. Zvezda sve češće nailazi na ogromne količine mržnje uperene iz Radničkog i o tome više ne može da se šuti. Razumijem mržnju njihove navijačke grupe prema našim Delijama, svi znaju dobro zbog čega, ali ne razumijem da nas rukovodstvo i trener dočekaju sa toliko mržnje. Nigdje i nikada nisam vidio tu količinu mržnje, ne sportskog rivaliteta, nego baš mržnje i kompleksa. Dočekani smo kao u Đakovicu da smo došli. Neko nešto mora da uradi po tom pitanju jer vidim da su i sudiju pogodili flašom i misle da će im i to proći. A onda poslije svega dođu i daju dvosmislene poruke. Samo Dudić zaboravlja kako je slavno ispao od Mornara iz Bara, trenutno posljednjeg, desetog tima crnogorske lige, ali bi Zvezdu da ponizi, ponavljam, bez šuta na gol. Nigdje gostoprimstva, poklona ili bar spiker da čestita Zvezdi Ligu prvaka. Pa oni su igrali Evropu prije svega zahvaljujući našim rezultatima. Ipak, mržnja izbija iz njih. To već jednom mora da se promijeni i zbog toga neću više da šutim”.

Danas su se oglasili i iz kragujevačkog tima, a saopštenjem su stali u odbranu svog trenera, Feđe Dudića.

“Iako smo željeli da ostanemo nijemi shodno našim dosadašnjim manirima i veličini kluba koja zahtijeva oprez i džentlmenstvo kada su izjave za javnost u pitanju (probajte da izguglate pojmove: ‘saopštenje Radnički Kragujevac’), ipak ovog puta moramo da se oglasimo i izrazimo žaljenje što je jedan funkcioner tako velikog kluba dao sebi za pravo da svojim neistinama obmanjuje narod i u isto vrijeme tako nevaspitano i bahato govori i baca ljagu na naš klub, navijače i trenera.

Užasnuti smo tvrdnjama o mržnji i neprijateljstvu, pošto smo rukovodstvo Zvezde dočekali srdačno kao i svaki put. Ovaj put uz čestitke za ulazak u Ligu prvaka i napominjemo da je posebno isti taj Feđa Dudić čestitao ulazak u Ligu prvaka lično Mrkeli u tunelu prije utakmice, Vladanu Milojeviću pri pozdravu uoči same utakmice, a na kraju i pred kamerama Arene sport u izjavi poslije utakmice u šta je mogao da se uvjeri i široki auditorijum gledalaca u Srbiji.

‘Nismo se sjetili ni cvijeće da donesemo’, jer ne znamo za praksu da se protivnički plasman u Ligu prvaka širom Evrope prave parade i ceremonije uz zvanične spikere.

Valjda je dovoljno sportski čestitati direktoru, treneru i navijačima putem televizijskog prijenosa uživo? Naš klub akcenat stavlja na dobru igru, fair-play borbu, a ne na poklone i dočekivanja. Šumadijsko gostoprimstvo nam dolazi isključivo iz srca, u okvirima našeg budžeta.

Navedenim činjenicama prezentujemo javnosti da je Mrkelina izjava neozbiljna i lažna kao njegova namjera da omalovaži klub, grad i navijače, a da trenera našeg tima bez bilo kakve potrebe okarakteriše na način koji nema pokriće”, poručili su, između ostalog, iz FK Radnički 1923. Čitavo saopštenje možete pročitati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...