SLUČAJ POLICIJSKI GLISER: Pokrenut postupak protiv Plenkovića

Komentirao je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje je otvorilo predmet o korištenju policijskog glisera, kojim je Plenković prema navodima Nacionala putovao na Hvar, dijelom i u posjet rodbini.

  • Regija

  • 06. Sep. 2024  

  • 0

Premijer Andrej Plenković se danas iz Varaždinske županije osvrnuo na Vladin novi paket mjera za pomoć građanima.

"Sada su okolnosti drugačije, ovo minimalno smanjenje koje će ići maksimalno do 10 posto, mislim da će ovo biti nosivo za sve – i za kućanstva i gospodarstva i institucije – a pritom smo uvijek vodili računa o najranjivijima. Mislim da je paket itekako dobro izbalansiran", rekao je Plenković, prenosi N1.

Novinare je zanimalo hoće li se od prvog aprila dodatno smanjivati subvencije, no Plenković je rekao da će se to znati za šest mjeseci.

"Nastojat ćemo se vratiti u jednom trenutku na tržišne okolnosti, nije realno da desetljećima živimo na sustavu subvencija. Ovakva minimalna postupnost u povećanju ne bi trebala dovesti do nikakvih šokova i naglih poremećaja, mislim da će biti podnošljivo za sve gospodarske subjekte", dodao je.

imageAndrej Plenković (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Komentirao je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje je otvorilo predmet o korištenju policijskog glisera, kojim je Plenković prema navodima Nacionala putovao na Hvar, dijelom i u posjet rodbini.

"To je, moram priznati, smiješno, ja se nadam da su otvorili i za Milanovića, jer ako su otvorili za nas a za njega nisu, onda imamo ozbiljan problem. Mi smo bili 28 puta u 8 godina. Kako drugačije da štićena osoba ide na otok? To je puno drugačije od rastrošnosti, rasipnosti, nerazumnosti, pretjeranog korištenja vojnih resursa koji nisu namijenjeni za transport i promet štićenih osoba po Hrvatskoj i tu je taj nevjerojatan aspekt dvostrukih mjerila", rekao je Plenković.

Plenković se osvrnuo i na jučerašnji novi slučaj femicida rekavši da ga je to zgrozilo te da osuđuje svako kazneno djelo teškog ubistva, no ističe da je njegova vlada napravila puno kada je riječ o zakonskom okviru.

"Provedba u ovom konkretnom slučaju je na sucima, mi nemamo utjecaj na to što će suci učiniti u pojedinom slučaju. Svaki ovakav slučaj je signal onima koji donose odluke u pojedinim životnim situacijama, koliko je važno biti oprezan i strog kako bi se prevenirale ovakve situacije", rekao je Plenković, prenosi N1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...