"SB" NA EMOTIVNOM DOČEKU PARAOLIMPIJACA U VIJEĆNICI: “Zahvaljujemo se dječaku koji je pozlatio naše srebro, da Ismaila nije bilo možda bismo izgubili” (FOTO)

Predstavljeni su naši “zlatni” paraolimpijci u sjedećoj odbojci koji nas godinama čine ponosnim brojnim medaljama i pobjedama, ali i tim “zlatnog” Ismaila Barlova koji je učinio neočekivano, a mnogi su mislili i nemoguće.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2024  09. Sep. 2024

  • 0

Bosna i Hercegovine osvojila je dvije srebrne medalje na sinoć završenim Paraolimpijskim igrama u Parizu. Tim povodom u Sarajevu je upriličen doček sjajnog paraplivača Ismaila Barlova koji je osvojio srebro, te reprezentativaca u sjedećoj odbojci koji su se također okitili srebrnom medaljom. Emocije su bile na vrhuncu, a brojni građani Srajeva dočekali su naše paraolimpijce koje su nagradili gromoglasnim aplauzom.

Predstavljeni su naši “zlatni” paraolimpijci u sjedećoj odbojci koji nas godinama čine ponosnim brojnim medaljama i pobjedama, ali i tim “zlatnog” Ismaila Barlova koji je učinio neočekivano, a mnogi su mislili i nemoguće.

“Ja bih se prije svega zahvalio ovom malom dječaku koji je pozlatio ovo naše srebro i zbog toga je ova medalja specifična”, rekao je Ifet Mahmutović, selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Zahvalio se svima koji su im pomogli da odu na ovo takmičenje, organizovali slavlje, ali i svima koji su ih podržavali.

Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije u sjedećoj odbojci, kazao je kako mu je ovo sedma medalja s Olimpijade. Kaže da su se ovoj radovali kao da im je prva.

“Moram biit iskren, Ismail nas je odveo u finale. Da njega nije bilo možda bismo izgubili od Njemačke. On će ovu priču da nastavi, mi smo svoj vrhu dostigli. On će nastaviti dalje i biće veliki šampion”, rekao je Delalić.

Trener Ismaila Barlova, Amel Kapo, rekao je kako se riječima ne može opisati koliko je ponosan na sve članove PKD Spid i Ismaila Barlova.

“Koliko je iza Ismaila znoja, tuda, preplivanih kilometara da bi bio tu gdje jeste. On nije imao raspust, plivao je te kilometre da bi bio tu gdje jeste, a sutra ide u školu”, rekao je Kapo.

Ispričao je i anegdotu s ljekarom koji je prognozirao Ismailima veliki uspjeh i rekao: “Doktore hvala ti što si vjerovao u nas i onda kada mi nismo!”

Najveća zahvala upućena je roditeljima Barlov koji su svoj život podredili da bi dječak, pored redovnog školovanja, redovno i trenirao.

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...